Junts pretén incorporar "totes" les esmenes a la llei d’amnistia

Junts pretén incorporar "totes" les esmenes a la llei d’amnistia

ACN

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Junts assegura que no renunciarà i que continuarà negociant que s’incorporin "totes" les seves esmenes a la llei d’amnistia que el Congrés aprovarà dimarts vinent. Així ho ha explicat la presidenta del partit, Laura Borràs, que va definir com a "molt intensa" una interlocució amb el PSOE que pretenen que s’allargui fins a "l’últim minut". L’objectiu, va remarcar, és frenar les "ingerències" del jutge García-Castellón perquè la norma pugui ser d’aplicació a "totes les víctimes de la repressió". I és que la instrucció d’aquest magistrat en la causa de Tsunami Democràtic continua apuntant per un delicte de terrorisme a dirigents com Carles Puigdemont o Marta Rovira.

Notícies relacionades

Malgrat que el PSOE ja va pactar tant amb ERC com amb Junts incloure en l’amnistia els casos per terrorisme si no hi ha "intenció directa" de vulnerar drets humans, els nous moviments del jutge fan, segons Junts, que sigui encara "més necessari" incorporar més canvis per "protegir" el propòsit de la llei. Així doncs, mirarà d’incorporar les seves esmenes que encara queden vives, malgrat que els socialistes, com també els republicans, no preveuen més modificacions per ara. Per a Borràs, que s’aprovi aquesta llei suposa una "esmena a la totalitat" a la "connivència" de poders que s’ha produït contra l’independentisme i una via per "rescabalar el patiment" provocat.

Després de les últimes informacions que s’han publicat aquesta setmana sobre l’operació Catalunya, Borràs ha assegurat que en una democràcia "consolidada" ja haurien provocat un "terratrèmol de dimensió incomparable". Tot i això, segons el seu parer, en l’Estat "el sismògraf democràtic, o no existeix o està espatllat". La presidenta de Junts ha insistit en la idea que, en realitat, l’"enemic número u" d’Espanya són les seves pròpies clavegueres i no Carles Puigdemont.