Feijóo intensifica la batalla educativa coordinant les seves autonomies

El líder conservador respon al pla de xoc de Sánchez amb la iniciativa d’unificar continguts i data de l’EBAU el 2025

Feijóo intensifica la batalla educativa coordinant les seves autonomies

EP

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

Les Comunitats Autònomes governades pel PP, que són la immensa majoria, impulsaran una EBAU (la prova d’accés previ a la universitat) comuna per a tot Espanya, tant en continguts, com en criteris de correcció i data de celebració. L’objectiu és que en el curs del 2025 es posi en marxa.

Actualment això no és així i cada comunitat actua d’una manera. Alberto Núñez Feijóo va avançar aquesta iniciativa en un acte amb el president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, sobre Educació. I coincideix amb l’últim paquet de mesures anunciat pel president del Govern de reforç en matemàtiques i comprensió lectora després del revés de l’informe PISA al desembre.

Notícies relacionades

El líder popular va dir que els 11 consellers de comunitats del PP fa temps que hi estan treballant i el presentaran perquè l’antiga Selectivitat de l’any que ve (per a aquest ja no hi hauria temps) sigui igual a tots els territoris que governen els conservadors.

El líder del PP va treure l’artilleria pesant contra el que considera "un fracàs" en el model educatiu de Sánchez i va demanar "humilitat" per reconèixer errors (negar la mala tendència reflectida a PISA). Va treure pit que les comunitats que encapçalen l’informe PISA i que estan per sobre de la mitjana espanyola i fins i tot europea han estat governades, de forma general, pel PP. Castella i Lleó és la primera del rànquing. "Cal copiar el que funciona. I no s’ha de buscar al Canadà, els Països Baixos o Suècia, sinó a Espanya i concretament, a Castella i Lleó", va insistir Feijóo.