El TC revisarà la reforma del reglament del Senat

El TC revisarà la reforma del reglament del Senat
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +
Cristina Gallardo

El ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat interposat per més de 50 senadors del Grup Parlamentari Socialista contra la reforma del Reglament del Senat amb què el PP pretén retardar la tramitació de la llei d’amnistia.

Notícies relacionades

La reforma per la qual es modifiquen els articles 133 i 182 del reglament, aprovada pel ple de la Cambra alta el passat 14 de novembre, permet que la Mesa decideixi de manera autònoma sobre la tramitació d’urgència de les proposicions de llei, tot i que hagin sigut tramitades per aquest procediment pel Congrés, cosa que s’ha interpretat com una maniobra del PP per mirar de retardar la promulgació del perdó del procés.

Els recurrents al·leguen que els articles esmentats podrien vulnerar l’article 90.3 de la Constitució, que dona un "termini de dos mesos" al Senat "per vetar o esmenar el projecte", temps que es reduirà "a 20 dies naturals en els projectes declarats urgents pel Govern o pel Congrés". També afirmen que la tramitació de la reforma va prescindir dels tràmits essencials previstos al reglament del Senat, motiu pel qual, segons els demandants, s’hauria de declarar la invalidesa de la reforma en la seva totalitat.