Feijóo resta legitimitat al Congrés i el qualifica de "fòrum de xantatge"

El PP utilitzarà la seva majoria al Senat per convocar tres plens al mes i que els grups puguin demanar "informes preceptius"

Feijóo resta legitimitat al Congrés i el qualifica de "fòrum de xantatge"

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo va pronunciar ahir un discurs molt dur contra la legitimitat dels grups parlamentaris representats aquesta legislatura al Congrés. Les eleccions de juliol de l’any passat van llançar un hemicicle molt fragmentat, amb majories complicades, com es va veure en la impossibilitat de Feijóo d’aconseguir la seva investidura (malgrat ser el grup majoritari) i la inestabilitat que va traslladar Pedro Sánchez la setmana passada quan intentava tirar endavant tres decrets amb l’ajuda de Junts i Podem. No obstant, aquesta realitat, allunyada de l’escenari del bipartidisme d’antany, Feijóo considera que ha de "contrarestar-la" amb la majoria absoluta del PP al Senat.

Notícies relacionades

El polític gallec va reunir al Senat els seus grups parlamentaris i, en el missatge obert als mitjans, va anunciar que utilitzarà el seu poder en aquest hemicicle per convocar tres plens en lloc de dos cada mes i mirar de compensar que Junts, ERC i Bildu, socis de Sánchez, marquin "la vida política nacional i la vida al Congrés". Feijóo creu que aquestes formacions "no donaran treva" a l’Executiu. "Protegirem les Corts una vegada que hem vist que el Govern ha entregat el Congrés a les minories i que s’ha convertit en un fòrum d’inestabilitat i xantatge", va dir.

"Contrarestarem la humiliació que es viu al Congrés, on les minories manen, perquè al Senat els grups puguin parlar i demanar informes que el Congrés omet quan aprova projectes de llei".