Abascal nega l’agressió d’Ortega Smith i acusa el PP de fer el joc a l’esquerra

Més Madrid demana la dimissió del dirigent de Vox com a regidor i com a diputat, així com la del president del ple, Borja Fanjul

Abascal nega l’agressió d’Ortega Smith i acusa el PP de fer el joc a l’esquerra

MIGUEL ÁNGELRODRÍGUEZ

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Divendres passat a la tarda, Javier Ortega Smith va baixar de la tribuna d’oradors del ple de l’Ajuntament de Madrid. Es va adreçar cap a Eduardo Rubiño i va fer un cop a una ampolla d’aigua, cosa que la va llançar en direcció al regidor de Més Madrid. Als segons l’actitud va ser qualificada d’agressió. El mateix alcalde de la capital, José Luis Martínez Almeida, reclamava minuts després la dimissió del dirigent ultra.

"És tradicional que els socis de terroristes nacionals i internacionals es victimitzin", va publicar Abascal a la xarxa social X, abans Twitter, negant l’agressió d’Ortega Smith a Rubiño. A més, va apuntar que "és desolador veure el PP fent-los el joc, sempre demanant perdó a l’extrema esquerra violenta i mentidera".

Després d’hores en què ningú de la cúpula de Vox sortís en defensa d’Ortega Smith, Vox va publicar un missatge a la mateixa xarxa criticant el "xou de l’ampolla". El missatge va acompanyat de fotografies en les quals diferents dirigents de Vox han sigut increpats en els últims anys. Només llavors Abascal es va pronunciar en defensa d’Ortega Smith, tot i que les seves paraules eren més aviat un atac al PP.

A través de la xarxa social X, Ortega Smith va publicar també un comunicat en què defensava que va actuar d’aquesta manera davant les paraules de Rubiño sobre les víctimes del terrorisme. "Simplement, amb la carpeta que portava Ortega a la mà ha empès l’ampolla petita d’aigua que era buida sobre la taula del regidor de Més Madrid i ha caigut". L’explicació va ser ben rebuda per diferents càrrecs intermedis de la formació que sí que van aplaudir obertament la seva agressió.

El vicepresident de la Regió de Múrcia i conseller d’Interior, Emergències i Ordenació del Territori, José Ángel Antelo, va enviar a Ortega Smith tot el seu suport "davant l’enèsima mentida dels de sempre". En la mateixa línia es va expressar l’eurodiputat Hermann Tertsch, que va dir que "la mentida, tan basta, tan òbvia, tan obscena, es repeteix un milió de vegades en tots els mitjans obedients al poder".

Menys tebis

La portaveu adjunta de Vox a les Corts Valencianes, Ana Vega Campos, va criticar que "l’esquerra insulta les víctimes del terrorisme i trepitja la seva memòria". "¡Ja està bé!", sentenciava a Twitter. El seu homòleg a les Corts d’Aragó, David Arranz, va anar un pas més enllà i va assenyalar que "diuen agressió al que no és agressió. L’agressió requereix contacte físic, ànim d’agredir, o menyscapte d’integritat, o lesió". El diputat del Congrés per Ciudad Real, Ricardo Chamorro, va mostrar el seu "menyspreu a la dreta covarda i l’esquerra colpista".

Notícies relacionades

El diputat de l’Assemblea de Ceuta Carlos Verdejo, que va ser portaveu de la formació ultra la legislatura anterior, al cap de poc de la bronca tuitejava: "Més Ortega Smith i menys tebis".

Per la seva banda, el partit Més Madrid va denunciar "els lamentables fets" i va exigir la dimissió d’Ortega Smith com a regidor i com a diputat "que va amenaçar i va agredir físicament Rubiño" i la dimissió del president del ple de l’ajuntament de la capital, Borja Fanjul (PP), per "no només no haver-lo expulsat del ple, sinó que ni tan sols cridar a l’ordre, com exigeix l’article 79 del reglament orgànic del ple".