El Govern insta Junts a seure amb ERC a la taula de diàleg amb el PSOE

La Generalitat no preveu incentius perquè tornin les empreses

El Govern insta Junts a seure amb ERC a la taula de diàleg amb el PSOE

FIDEL MASREAL

2
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL

El Govern recull el guant al president del Govern, Pedro Sánchez, respecte a la fusió de les taules pactades després de la investidura per a la continuació del diàleg entre el PSOE i els independentistes. La portaveu de l’Executiu, Patrícia Plaja, va apostar ahir per estar, Junts i ERC, "al mateix costat de la taula" al costat de l’Executiu, ja que comparteixen "objectius" i via de diàleg. Després de la reunió setmanal del Consell Executiu, Plaja va asseverar que "seria bo treballar conjuntament" amb els postconvergents per treure el màxim partit possible de la negociació amb el PSOE. "Això no és una competició de taules", va indicar, "és un objectiu compartit pel qual treballem el Govern, ERC i Junts".

Ara bé, va puntualitzar que "no és el mateix" el que puguin parlar els partits a les seves taules bilaterals que el que decideixin la Generalitat i el Govern central en els seus espais de negociació i especialment en la trobada del 21 de desembre entre el president Pere Aragonès i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. "No podem comparar les taules", va dir, posant èmfasi en el fet que "la força d’un govern negociant amb un altre és diferent" de la que pot tenir un partit.

I, de nou, Plaja va donar la benvinguda a Junts en l’estratègia de la negociació. "Màxim respecte per a tots els partits que han entrat en la via de la negociació, que estan negociant amb l’Executiu espanyol, per uns objectius compartits amb el Govern", va reblar.

Sobre el bloqueig per part del PP de la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), la portaveu va afirmar que la situació perjudica la ciutadania i "una democràcia sana. "És una renovació obligatòria, s’han de seguir els processos naturals i renovar-los", va assegurar. Quant a la xerrada impartida per l’exministre del PP Jaime Mayor Oreja en una escola de Madrid, en què va afirmar que Espanya està "en caiguda lliure" per un projecte "suïcida" encapçalat "per ETA", va dir que són declaracions "gravíssimes, preocupants, gratuïtes", en què va continuar "alimentant la catalanofòbia" i "criminalitzant" l’independentisme, en línia amb la "guerra bruta de determinats sectors de la dreta" per "aniquilar" aquest moviment "legítim i pacífic".

La tornada d’empreses

Notícies relacionades

D’altra banda, en relació amb la negociació pressupostària, Plaja va deixar clar que la Generalitat no preveu oferir incentius fiscals perquè les seus socials de les empreses que van marxar de Catalunya el 2017 pel procés tornin: "Catalunya és extraordinàriament atractiva i, per tant, no fan falta incentius perquè les poques seus que van decidir marxar en el seu moment tornin".

"Tots els que vulguin instal·lar la seva seu social a Catalunya seran benvinguts, però el que no tindran serà cap incentiu per fer-ho", va etzibar, ja que "un incentiu fiscal per a aquells que en el seu moment van decidir moure la seva seu" aniria "en detriment de les que no es van plantejar" abandonar Catalunya..

Temes:

Govern PSOE