Aragonès veu «a prop» haver de portar aigua amb barco a Barcelona per la sequera

Maria Asmarat / ACN

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La sequera que afecta Catalunya també ha sigut present en el viatge institucional que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, està realitzant a Corea del Sud. Aquest dimecres s’ha reunit amb els responsables de Kwater, l’empresa pública que gestiona l’aigua en aquest país asiàtic. Al finalitzar la trobada i en declaracions a periodistes, ha admès que la Generalitat és «a prop» d’haver de portar l’aigua amb barco a Barcelona per combatre l’escassetat actual. «Desgraciadament, hem d’estar preparats per a totes les situacions i, sí, som a prop d’haver d’utilitzar barcos per portar aigua si la situació continua com en els últims mesos», ha dit.

¿Com de prop? El president ha dit que no hi ha una «data prevista» però sí que ha donat alguna pista de quan s’haurà de prendre una decisió. Així, ha explicat que, si continua sense ploure, en un mes o mes i mig s’haurà de deixar la fase de preemergència per passar a l’emergència i s’hauran de prendre noves decisions.

Notícies relacionades

Aragonès també ha abordat alguns detalls de com serà aquest transport. L’aigua arribarà des del port de Tarragona, però també d’«altres llocs», i per fer-ho serà «absolutament imprescindible» la col·laboració amb el Ministeri de Transició Ecològica. Entre altres coses perquè haurà de fixar-ne el cost i tota l’aigua que no sigui de la pluja –regenerada, dessalada o la que arribi amb barco– té un cost més alt.

El president ha explicat que la Generalitat ja està en contacte amb el ministeri de Teresa Ribera no només per la qüestió dels barcos. També ho està per a altres mesures per combatre l’escassetat d’aigua, com per exemple l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera. S’ha mostrat convençut que el ministeri complirà i assumirà el cost del finançament.