Tribunals

Arxivada la querella de Sandro Rosell contra Villarejo per l’operació Catalunya

L’expresident del FC Barcelona exercia l’acusació contra el comissari jubilat i altres agents de la Policia Nacional, a qui acusava d’estar implicats en la presumpta emissió i presentació d’informes policials «mentiders» que van fer que l’Audiència Nacional dcités la seva presó provisional

Arxivada la querella de Sandro Rosell contra Villarejo per l’operació Catalunya

EP

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El Jutjat d’Instrucció Número 13 de Madrid ha acordat arxivar la investigació que dirigia sobre la denominada operació Catalunya arran de la querella de l’expresident del FC BarcelonaSandro Rosellcontra el comissari jubilat José Manuel Villarejo i altres agents de la Policia Nacional, a qui acusava d’estar implicats en la presumpta emissió i presentació d’informes policials «mentiders» que van fer que l’Audiència Nacional dictés la seva presó provisional.

Fonts jurídiques han confirmat a Europa Press que, tal com ha avançat ‘El Confidencial’, s’han donat per acabades les indagacions en què Rosell exercia l’acusació contra diversos agents de la Policia Nacional, a qui els atribuïa presumptes delictes d’organització criminal, denúncia falsa i falsedat en document oficial, entre d’altres.

El titular del jutjat ha adoptat aquesta decisió després d’haver pres declaració el maig passat al mateix Villarejo. En aquella ocasió, el comissari jubilat va assegurar en seu judicial que Rosell «òbviament» havia sigut «un objectiu» investigat el 2012, tot i que va precisar que ell mateix va advertir llavors que l’empresari «no tenia res a veure amb l’independentisme».

El jutge va citar a declarar Villarejo després d’haver escoltat el mateix Rosell, que el 10 de maig passat va ratificar la querella, mentre li va demanar al jutge que arribés «fins al fons» de la investigació per «netejar» Espanya de «trames politicopolicials».

En el marc de les indagacions, l’instructor també va prendre declaració a l’exinspector Antonio Giménez Raso i a l’inspector de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera (UDEF) Alberto Estévez.

En la querella, a la qual va tenir accés Europa Press, Rosell defensava que «diversos comandaments del Cos Nacional de Policia, membres del Govern espanyol i dirigents del Partit Popular, llavors governant, amb la inestimable ajuda de determinats periodistes i mitjans de comunicació, es van concertar per elaborar un pla contra l’esmentat moviment polític, al qual sol fer-se referència amb el nom d’operació Catalunya».

Notícies relacionades

Segons el seu parer, es tractava fonamentalment d’«obtenir informació i confeccionar proves falses que servissin per intimidar, investigar, imputar, perjudicar i desprestigiar persones que, d’una o altra manera, fos cert o no, es consideraven pròximes a l’esmentat moviment –independentista–, ja es tractés de càrrecs polítics, personatges públics, líders socials o empresaris».

Ara, no obstant, després de realitzar les diligències oportunes, el jutge ha acordat arxivar el procediment al no veure indicis dels delictes que recull la querella.