Feijóo demana parlar menys de l’amnistia i més de com abaixar els preus

Rodrigo Jiménez / EFE

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«Es parla molt d’amnistia, d’independència, de condonacions de deutes a les comunitats autònomes que més diners tenen i del que s’ha de parlar és més de preus, de com podem abaixar les hipoteques i com podem arribar a final de mes», ha sentenciat aquest diumenge el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. La crítica, òbviament, la dirigia cap al president del Govern, Pedro Sánchez, pels seus pactes amb els partits independentistes, els que «manen» a Espanya. No obstant, els dirigents del PP no deixen de treure el tema en cada intervenció que fan.

Després de fer un tomb amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, pels carrers de la capital per respirar l’ambient prenadalenc i visitar el Mercado de San Miguel, un dels més cars i turístics de la ciutat, Feijóo ha assegurat que el que transmet «la gent, el carrer, els comerciants, els turistes...» és que «les coses van justes», que hi ha «més dificultats des del punt de vista econòmic» que anys passats.

El líder del PP ha exigit, llavors, abaixar l’impost a la renda de les classes baixes i reduir l’IVA del peix i la carn. La intenció, ha puntualitzat, és aconseguir que aquest Nadal sigui «una mica millor i una mica més fàcil». No obstant, ha donat per fet que l’Executiu de PSOE i Sumar està més centrat «en tot allò que l’independentisme demani» i «no orientat en el que els ciutadans necessiten».

Les actuacions del PP

Notícies relacionades

Arribat a aquest punt és quan Feijóo ha criticat que es parli «molt» d’amnistia i de tots els acords pactats entre el PSOE i ERC i Junts per fer president a Sánchez. «Del que s’ha de parlar és més de preus, de com podem abaixar les hipoteques i com podem arribar a final de mes», ha sentenciat. Les seves paraules contrasten amb l’acció del PP al Senat, la Cambra que controlen amb majoria absoluta i que té activitat des de fa dos mesos. En la mitja desena de plens celebrats, els populars no han defensat ni una moció demanant la rebaixa de l’IVA o de l’impost de les rendes a les classes baixes.

Lluny d’això, han impulsat dues mocions contra la llei d’amnistia, una altra contra l’acord amb el PNB per cedir al País Basc la gestió de la Seguretat Social, una reforma del reglament del Senat per retardar la tramitació de la llei d’amnistia i una reunió de la Comissió General de Comunitats Autònomes per parlar, també, de l’amnistia. El tema dels preus s’ha quedat reduït a dues preguntes a ministres i una proposició de llei per reduir l’IVA de les perruqueries.