Investigació

L’Audiència Nacional assumeix la investigació de l’atemptat contra Vidal-Quadras

La investigació, que ha sigut declarada secreta, ha correspost al Jutjat Central d’Instrucció número 5

L’Audiència Nacional assumeix la investigació de l’atemptat contra Vidal-Quadras

EFE

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +
Tono Calleja
Cristina Gallardo

L’Audiència Nacional assumirà la investigació de l’atemptat que va patir el dia 9 l’expresident del PP de Catalunya Aleix Vidal-Quadras al barri de Salamanca de Madrid, van confirmar a aquest diari fonts del tribunal especialitzat en terrorisme i altres delictes. El fundador del partit ultradretà Vox va resultar ferit a la cara, al rebre un tret, i el projectil li va travessar la mandíbula de banda a banda.

Serà el Jutjat Central d’Instrucció número 5, que estava en funcions de guàrdia la setmana passada quan es va produir l’atemptat, el que n’assumirà la investigació. La mateixa víctima i el seu entorn van apuntar a una possible autoria iraniana de l’atac pels seus vincles amb l’oposició i l’exili iranià. El comentari que «no tenia més enemics» coincideix amb la versió del mateix Consell Nacional de la Resistència de l’Iran (CNRI), amb vincles des de fa molts anys amb Aleix Vidal-Quadras i finançador en un 80% de la campanya de Vox en les eleccions del 2014, que en el seu comunicat de condemna assenyalen que Vidal-Quadras «va ser un dels primers polítics» que Teheran va incloure en la seva llista de terroristes.

Notícies relacionades

La investigació ha sigut declarada secreta pel jutge Francisco de Jorge, que substitueix el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5, Santiago Pedraz, que està de baixa per paternitat.

Malgrat això, des de sectors de la ultradreta i pro-Kremlin a les xarxes socials es fa referència a una autoria induïda pel PSOE. Des de l’entorn familiar de Vidal-Quadras han demanat als seguidors de Vox que no es faci cas d’aquests missatges i que «ningú faci justícia pel seu compte».