Manifestacions contra l’amnistia

L’alcalde de Gimenells deixa el PP i l’acusa de «col·laboracionisme amb l’opressor»: «Espanya ha despertat»

L’alcalde de Gimenells deixa el PP i l’acusa de «col·laboracionisme amb l’opressor»: «Espanya ha despertat»
1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PP es queda sense un dels quatre alcaldes que té actualment a Catalunya. Es tracta de Dante Pérez, l’alcalde de Gimenells i el Pla de la Font, un petit municipi de la província de Lleida.

Ell mateix ha anunciat la seva baixa del partit en un missatge a la xarxa social X, en el qual qüestiona l’estratègia dels populars i especialment d’Alberto Núñez Feijóo en els últims temps. Pérez acusa el PP de «col·laboracionisme amb l’opressor» i, després de les protestes a la seu del PSOE amb la llei d’amnistia, assegura que «Espanya ha despertat».

Notícies relacionades

Pérez, que ja es va donar de baixa del PSC el 2017 –també un 8 de novembre com ell mateix s’ha encarregat de recordar en el seu missatge de comiat–, critica la postura de Feijóo amb Junts durant les negociacions per a la seva investidura fallida i també retreu al seu ja anterior partit haver «criminalitzat» les protestes de la ultradreta a la seu dels socialistes a Madrid.

«Quan el poble que el PSOE condueix a una dictadura decideix rebel·lar-se, el criminalitza. Doncs fins aquí. Suficient per descobrir que el col·laboracionisme amb l’opressor nia en el més profund del PP. Per això, avui em dono de baixa», assegura en el seu missatge a la xarxa social.