Aquest dissabte

Mor el metge i activista independentista Carles Furriols, ànima de la Fundació Doctor Trueta

Mor el metge i activista independentista Carles Furriols, ànima de la Fundació Doctor Trueta
1
Es llegeix en minuts
ACN

El metge i activista independentista Carles Furriols, fundador de la cèlebre Fundació Doctor Trueta, ha mort, segons ha informat la mateixa fundació a través d’un comunicat emès aquest dissabte a la xarxa social X (abans coneguda com a Twitter). «Ser resilients és el millor homenatge que podem fer al fundador i ànima de la Trueta, Carlos Furriols. De tu hem après a adaptar-nos i superar els reptes amb valentia. Procurarem ser dignes del teu llegat treballant per fer un món millor. Gràcies per tant, i fins sempre», ha destacat l’entitat, que fomenta la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental.

Notícies relacionades

Nascut el 1965, Furriols va rebre la Creu de Sant Jordi el 2019, any també en què va ser escollit Osonenc de l’any. Furriols va ser metge cooperant en camps de refugiats a Hondures, Haití i Angola. El 1993 va crear la Trueta, que inicialment es dedicava a recollir medicaments i material sanitari per enviar-los a països en vies de desenvolupament.

Diverses personalitats han destacat la seva figura, com els expresidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Quim Torra. Torra ha agraït «la mestria, el servei als altres i el patriotisme incondicional per la llibertat a Catalunya» al metge. Puigdemont ha destacat la seva «bonhomia» i la seva manera d’estar «al costat de tots, especialment dels que més pateixen». «Amb les prioritats sempre clares i els punts cardinals de la vida, inamovibles. Un humanista amant del món i arrelat al país», ha remarcat.