Negociacions arran del 23J

Mas considera que Espanya no pactarà un referèndum d’independència «ni a curt ni a mitjà termini»

«El món independentista té la paella pel mànec. Serà difícil que aquesta situació es torni a repetir», diu l’expresident

Mas considera que Espanya no pactarà un referèndum d’independència «ni a curt ni a mitjà termini»

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha assegurat avui a Suïssa que l’Estat no arribarà a pactar un referèndum sobre la independència de Catalunya «ni a curt ni a mitjà termini», informa Europa Press.

En una taula taula rodona titulada ‘Celebrem! Perspectives de futur’ del Centre Català de Lausana (Suïssa) juntament amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i l’exdiputat de la CUP al Parlament David Fernàndez, Mas ha afegit que, no obstant, es donen les millors condicions per intentar negociar un referèndum. «El món independentista té la paella pel mànec», ha destacat després de deixar clar que «serà difícil que aquesta situació es torni a repetir».

Rovira ha afegit que, tard o d’hora, s’haurà de donar resposta al dret d’autodeterminació de Catalunya. «L’independentisme no té cap altre projecte possible que no sigui un referèndum», ha destacat. Per la seva banda, Fernàndez ha mostrat la seva desconfiança amb l’Estat per materialitzar un hipotètic referèndum i ha dit que des del Govern no s’acceptarà «cap» de les cinc propostes de l’informe sobre l’acord de claredat.

Amnistia

Notícies relacionades

Rovira, que viu a Ginebra (Suïssa) des del 2018, ha alertat que «el conflicte polític no s’arregla amb una llei d’amnistia» i ha afirmat que amb aquesta llei es recuperarien, segons la seva opinió, uns drets polítics que no s’haurien d’haver perdut. Mentrestant, Mas ha acusat el PSOE de moure’s «per necessitat, i no per convicció» davant les negociacions per a la investidura del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez. «El PSOE pensa que donant l’amnistia ja compleix», ha ironitzat.

Rovira ha apostat per unir les forces de l’independentisme. «Negociar per separat és una bogeria, no té cap mena de sentit». «Només hem avançat quan hem anat junts», ha afegit Fernàndez sobre la necessitat de definir un diàleg conjunt per part de l’independentisme català amb l’Estat.