Polèmica

«Ni bé, ni malament»: el vicepresident d’Aragó no retreu la foto de la seva directora amb la bandera franquista

Alejandro Nolasco, de Vox, continua defensant els directors generals que van enaltir el règim franquista a les seves xarxes socials

«Ni bé, ni malament»: el vicepresident d’Aragó no retreu la foto de la seva directora amb la bandera franquista

ÁNGEL DE CASTRO

1
Es llegeix en minuts

«Ni bé, ni malament. Ni bé, ni malament». El vicepresident del Govern d’Aragó i líder de Vox a la regió, Alejandro Nolasco, ha dit que no li sembla «ni bé ni malament» que la seva directora general de Justícia, Esmeralda Pastor, tingués una foto de perfil a les seves xarxes socials amb la bandera franquista. De nou, el també responsable de Desenvolupament Territorial, Despoblació i Justícia ha defensat els directors generals de Justícia i de Caça i Pesca en una entrevista a la cadena SER Aragó.

Preguntat per enèsima vegada per una de les principals polèmiques que ha esquitxat fins ara el Govern del PP i Vox a l’Aragó, Nolasco no ha sortit del guió, però ni tan sols ha criticat aquestes actituds passades a les xarxes socials dels membres del seu Govern. «No em sembla ni bé ni malament. Ni bé ni malament, no he parlat amb la senyora Pastor sobre per què va pujar o va deixar de pujar aquesta foto», ha confessat.

A més, Nolasco ha reflexionat que «podem tenir un debat amb l’escut, que és el de la Constitució fins a l’any 81, que després es canvia. Però després hi ha uns repostejos, que ella es fa ressò d’altres persones que parlaven de Franco en to irònic».

Notícies relacionades

«Jo, realment, una cosa tan important com la comesa de la senyora Pastor com intentar posar pau en 1.200 funcionaris de Justícia, parlar amb els sindicats amb els quals té una relació excel·lent, la gent em diu que la relació canviarà respecte a la tensió anterior i que estan encantats amb ella. Jutjarem les persones pel que fan», ha reiterat, en el principal argument que esgrimeixen tant el PP com Vox per mantenir-los en el càrrec, més enllà de justificar si la seva trajectòria explica que hagin sigut designats directors generals.

A més, Nolasco ha confirmat que es derogarà la llei de memòria democràtica d’Aragó, però s’ha mostrat disposat a reunir-se amb els professors d’Història de la Universitat de Saragossa que reclamen que es mantingui.