Aquest diumenge

Feijóo acudirà a la manifestació de Societat Civil Catalana contra l’amnistia a Barcelona

Feijóo acudirà a la manifestació de Societat Civil Catalana contra l’amnistia a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Isabel Díaz Ayuso, la presidenta de la Comunitat de Madrid, va ser una de les primeres dirigents del PP que va confirmar la seva assistència a la manifestació convocada per Societat Civil Catalana en contra de l’amnistia que se celebrarà a Barcelona. A aquesta carro hi ha pujat ara el líder dels conservadors, Alberto Núñez Feijóo, que diumenge serà a la capital catalana com un «ciutadà més». El coordinador general del PP, Elías Bendodo, ha assegurat que Feijóo deixarà tot el protagonisme als convocants, però que serà allà perquè «avala i recolza la celebració d’aquesta manifestació».

«És el moment, sense embuts, de defensar amb totes les nostres forces la igualtat, la Constitució i el respecte al nostre actual marc de convivència», ha sentenciat Bendodo després de la celebració del Comitè de Direcció del PP, on s’ha adoptat aquesta decisió. Sota el lema ‘No en el meu nom. Ni amnistia ni autodeterminació’, Societat Civil Catalana ha cridat a la mobilització, que el PP recolza de manera taxativa.

Notícies relacionades

Tres dies després que Feijóo rebés el ‘no’ del Congrés per ser investit president del Govern central i amb una nova ronda de contactes del Rei amb els partits per designar un nou candidat, Bendodo ha assenyalat que és el moment en què Pedro Sánchez ha d’abandonar «l’ambigüitat i el silenci». «Ha d’aclarir ja d’una vegada per totes si està disposat a impulsar una llei d’amnistia. […] Ha d’aclarir si està disposat a utilitzar i a impulsar un referèndum i com i de quina forma el portarà a cap», ha recalcat en una roda de premsa celebrada a la seu del partit.

En aquest sentit, Bendodo ha criticat que Sánchez estigui «negociant sota corda» aquestes qüestions amb les formacions independentistes. «Igual de greu és una cosa com l’altra, trenca l’equilibri constitucional», ha dit sobre l’amnistia i la celebració d’un referèndum. Així, ha assenyalat que el PP també hauria pogut concedir les dues qüestions als partits catalans per fer president Feijóo, però que s’hi van negar. «No es va aconseguir una victòria numèrica, però sí una victòria ètica i de principis», ha sentenciat sobre el debat d’investidura.