Puigdemont recusa Llarena per haver-se pronunciat sobre l’amnistia

EFE/EPA/OLIVIER HOSLET

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont no deixa passar un recurs per interposar en el procediment judicial que l’espera a Espanya per la seva responsabilitat en el procés. Tampoc una recusació. En escrits als quals ha tingut accés EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, ha recorregut el termini de 10 dies que li va donar el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per acreditar que havia recorregut davant la justícia europea la retirada de la seva immunitat i ha tornat a recusar-lo per haver-se pronunciat sobre la promulgació d’una llei d’amnistia.

Notícies relacionades

En el primer escrit, la defensa de Puigdemont, exercida per l’advocat Gonzalo Boye, al·lega que no hi ha cap base jurídica que l’obligui a comunicar al Tribunal Suprem si ha recorregut davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) la sentència del Tribunal General de la UE (TGUE) que li va retirar la immunitat a l’avalar el suplicatori cursat per Llarena per continuar el procediment obert en contra seu a Espanya, en el qual va ser processat molt abans d’adquirir la condició d’europarlamentari.

Llarena volia saber si havia efectuat la impugnació i si hi havia inclòs una petició de mesures cautelars consistent que se li tornés provisionalment la immunitat mentre la Sala General europea resolia el fons de la seva impugnació. El recurs presentat davant el TJUE no les incloïa, però ho pot fer en qualsevol moment, i la defensa ha assenyalat que ho farà quan assignin un número al recurs.