Puigdemont a Felipe González: «Hi ha polítics que, quan parlen, fan pujar el preu de la calç viva»

Puigdemont a Felipe González: «Hi ha polítics que, quan parlen, fan pujar el preu de la calç viva»
1
Es llegeix en minuts

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha assegurat aquest dijous que hi ha «polítics que, quan parlen, fan pujar el preu del pa, i d’altres fan pujar el preu de la calç viva». «De moment, sembla que hi ha hagut un repunt en l’interès espanyol per l’òxid de calci», ha afirmat en un missatge a X (abans Twitter), un dia després que l’expresident del Govern central Felipe González expressés ahir el seu rebuig de l’amnistia als líders independentistes i cridés a no deixar-se «fer xantatge per ningú i molt menys per minories en via d’extinció».

Les paraules de González, pronunciades ahir en la presentació del llibre ‘La rosa y las espinas’, d’Alfonso Guerra, també han suscitat les crítiques del secretari general de JxCat, Jordi Turull, i la presidenta del partit, Laura Borràs.

«Es veu que han augmentat les reserves de calç viva», va afirmar ahir Turull en un missatge a X en resposta a González, mentre que Borràs li va retreure que reconegués «sense vergonya» el seu esforç per «exterminar» l’independentisme: «Si per Espanya cal sacrificar la democràcia, ho fan i punt», va indicar la presidenta de Junts.

«Espanya no és una nació, és una narració»

Notícies relacionades

En un altre missatge a X, Puigdemont ha ironitzat amb les informacions publicades sobre les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez: «Cada dia m’assabento del que estic negociant i de que penso, i descobreixo moltes coses que desconeixia».

«Veient els esforços pel control del relat, es confirma la impressió que Espanya no és una nació, sinó una narració», ha assenyalat l’expresident.