Des de Nova York

Sánchez aplana el terreny per a l’amnistia: «Seré coherent amb el que s’ha fet, estic dient molt»

El president del Govern en funcions va comparèixer davant els mitjans de comunicació des de Nova York, on està assistint a l’Assemblea General de les Nacions Unides

La Moncloa es mobilitza per demanar a Puigdemont gestos que facilitin l’amnistia

Sánchez aplana el terreny per a l’amnistia: «Seré coherent amb el que s’ha fet, estic dient molt»

RICARDO RUBIO

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va llançar un missatge molt clar als líders independentistes que continuen reclamant la via unilateral per donar-li el seu suport en una futura investidura: «¿Quanta gent a Catalunya recolza la unilateralitat? Està mesurat, és públic, ho veiem al CEO català. Entre un 10 o 11%. Crec que per apel·lar a una majoria a girar full el que hem de fer és mirar aquest 90%». Això sí, en preguntes reiterades sobre l’amnistia (després que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, digués que ja estava tancada) va reconèixer: «Seré coherent amb el que s’ha fet. I ja estic dient molt».

Sánchez va comparèixer davant els mitjans de comunicació des de Nova York, on està assistint a l’Assemblea General de les Nacions Unides, per insistir que encara no ha arribat el seu moment i que serà quan fracassi la investidura d’Alberto Núñez Feijóo i el Rei li faci a ell l’encàrrec, quan explicarà el seu projecte de govern per als pròxims quatre anys.