Una altra advertència del PP

Cuca Gamarra: «Ningú ens farà callar, ens rebel·larem en contra d’una amnistia»

Cuca Gamarra: «Ningú ens farà callar, ens rebel·larem en contra d’una amnistia»

Raquel Manzanares EFE

2
Es llegeix en minuts
EFE

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha dit aquest dissabte que als populars no els callarà «ningú»: «Direm alt i clar el que pensem i ens rebel·larem, en nom de moltíssims espanyols, en contra d’una amnistia».

En declaracions als periodistes, Gamarra ha defensat l’expresident José María Aznar, a qui el Govern socialista, en funcions, «ha titllat de colpista».

El PSOE, ha dit, «està nerviós, crispat i portant aquesta societat a assenyalar a tot el que no pensa com ell, a titllar-lo de colpista, quan el que s’ha de fer és defensar la llibertat d’expressió, manifestació i els grans valors democràtics».

També ha indicat que «al PSOE, cada vegada més veus rebutgen una llei d’amnistia», per això qualsevol qüestió que hi estigui relacionada «sembla que se circumscriu més a Pedro Sánchez i a les seves ànsies d’arribar al poder, però no a donar una estabilitat i una governabilitat al nostre país».

Al PP, ha dit, «apel·lem a Pedro Sánchez que es pronunciï sobre les exigències d’una llei d’amnistia, d’un referèndum unilateral o de la ruptura de la igualtat entre els espanyols».

«S’han pronunciat tots els líders polítics d’Espanya, però qui no ha dit ni piu d’aquesta qüestió és el secretari general del PSOE i president del Govern en funcions», ha emfatitzat.

A més, «no només demanem a Sánchez que es pronunciï, sinó que ho faci amb fermesa i que no porti el PSOE a un camí en el qual, cada vegada més, té veus que estan dient: ‘no estem d’acord’» amb una llei d’amnistia.

Català al Congrés

Sobre l’ús de llengües cooficials al Congrés dels Diputats, ha reiterat que el seu partit és ferm defensor del castellà en aquesta Cambra perquè, el que no tingui «l’orellera», li resultarà «molt difícil entendre el que es digui des d’aquesta tribuna».

«En nom de l’entesa, el diàleg i el respecte constitucional, que marca que la llengua oficial a Espanya és el castellà, hauria de primar que continuï sent la llengua oficial al Congrés», i amb la qual «dialoguem i arribem a acords la resta de les forces polítiques», ha recalcat.

Davant el pròxim debat a la investidura, ha dit que el PP continua apel·lant a «un gran acord de país, que se sustenti en aquests pactes d’estat que el president del PP i candidat a la investidura, Alberto Núñez Feijóo, va oferir a la segona força política».

Gamarra ha fet una crida als espanyols a sumar-se, el dia 24, a l’acte, convocat a Madrid pel PP, en contra de l’amnistia.

Notícies relacionades

«S’evidenciarà que hi ha una alternativa al xantatge que volen imposar uns independentistes, i que no passa per la ruptura de la igualtat entre i els espanyols, sinó per defensar la igualtat», ha emfatitzat.

A més, «davant aquells que demanen l’amnistia, Feijóo defensa un projecte d’igualtat per a tothom i amb tots els espanyols», ha dit per acabar.