MOBILITZACIÓ AL CARRER

Aznar recolza l’acte de Feijóo contra l’amnistia: «Seré on el PP em demani»

Aznar recolza l’acte de Feijóo contra l’amnistia: «Seré on el PP em demani»
2
Es llegeix en minuts
Isabel Morillo

«No sé què és exactament el que s’ha convocat, però seré on el PP em demani que sigui». L’expresident del Govern, José María Aznar, va confirmar amb aquestes paraules que acudirà a l’acte polític convocat pel PP el pròxim 24 de setembre si Génova li fa arribar una invitació, com es dona per fet que passarà.

En una entrevista a la ‘Cope’, Aznar va tornar a cridar a, com va fer dies enrere, la mobilització de la societat espanyola contra una possible amnistia als líders catalans encausats en el procés com a contrapartida en una investidura de Pedro Sánchez i va recolzar la decisió de Génova de convocar aquest acte polític a l’avantsala que Alberto Núñez Feijóo intenti la seva investidura al Congrés. «Jo no convoco cap mobilització, cap acte ni cap míting. El PP pren les seves decisions i hi estic totalment d’acord», va assenyalar l’expresident del Govern, negant que les seves paraules hagin obligat a trastocar l’agenda política del partit. «Busquen escletxes en la meva relació amb Feijóo i quan no les troben, perquè no n’hi ha, les inventen», va afegir, assegurant que la seva relació amb el president del PP «no pot ser més sòlida i millor». Aznar va negar haver parlat recentment amb Felipe González, però va defensar que les seves posicions coincideixen plenament. «No he dit res que no hagin dit molts altres dirigents socialistes amb qui coincideix plenament en el diagnòstic de la situació», va assenyalar en referència a González o Alfonso Guerra.

Dimarts passat, en un acte de la fundació FAES, Aznar va demanar sortir al carrer i cridar «ja n’hi ha prou» com va fer la societat civil contra ETA davant una amnistia que va considerar un procés d’«autodestrucció nacional» i «desmantellament» de la Constitució. Davant aquesta crida a «plantar cara» amb determinació i a l’«energia cívica» de la societat espanyola, el Govern en funcions va considerar que Aznar tenia una actitud «colpista» i «antidemocràtica», exigint a Alberto Núñez Feijóo que ordenés una rectificació de l’expresident.

Notícies relacionades

El PP, lluny d’això, ha tancat files amb la crida d’Aznar fins a convocar una gran manifestació el pròxim 24 d’octubre, a la plaça d’Espanya de Madrid, a dos dies que Feijóo es presenti a una investidura al Congrés que el PP ja dona per fallida. L’advertència d’Aznar, a què es va afegir la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, anunciant que acudirà a la manifestació del 8 d’octubre a Barcelona convocada per Societat Civil Catalana, ha trastocat els temps que manejava el PP, obligant a treure al carrer el rebuig de l’amnistia i a relegar la investidura.

Aznar va eludir respondre directament les acusacions del Govern, anomenant-lo «colpista», convençut que és una maniobra política de distracció perquè no es parli de les concessions als independentistes a què «no contribuirà». «Quina talla ètica i moral», va recriminar, «sabent que no s’ha utilitzat una paraula, la utilitzen, perquè no s’ha apel·lat a això, l’utilitzen com si s’hagués fet», va assenyalar negant que hagi cridat a cap tipus de rebel·lió.