Pere Aragonès: «Una DUI, ara mateix, no serviria de res»

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president Pere Aragonès ha replicat aquest dimarts a la presidenta de l’ANC Dolors Feliu, que, a la Diada, va exigir «independència o eleccions». El republicà ha assenyalat que «ara mateix, una DUI no serviria de res. Perquè no es tracta de proclamar-la, de sortir 15 vegades al balcó de la plaça de Sant Jaume, sinó de fer-la efectiva». I això significa «reconeixement internacional que sempre ve de la mà que hi hagi hagut un acord amb l’Estat precedent. En les últimes dècades només Bangladesh ha entrat a l’ONU després d’haver trencat unilateralment amb el Pakistan», va sentenciar el president.

Es va mostrar desafiador davant l’‘amenaça’ de Feliu de crear una quarta candidatura independentista que defensi la DUI immediata. «No sé si és el que més li convé al moviment independentista, però en qualsevol cas, endavant. Els vots no són de ningú. I almenys serviria per veure quin suport popular té cada opció».

Notícies relacionades

El president va asseverar que no manté contacte amb Pedro Sánchez, tot i que «sí els seus equips». La interlocució amb el Govern la manté, sobretot, a través de la vicepresidenta Yolanda Díaz. «Estem abordant la llei d’amnistia a partir de la proposta que es va presentar al Congrés fa dos anys», va revelar un president que va ser molt contundent sobre el perímetre d’aquesta amnistia.

«Laura Borràs ha sigut condemnada per corrupció. Res a veure amb la defensa del dret al vot dels catalans, no té res a veure», va afirmar quan se li va plantejar si la presidenta de Junts hauria de ser inclosa a la llista de possibles beneficiats i que, segons Òmnium, s’eleva a 1.432 persones.