Negociació d’investidura

Jordi Sànchez creu que l’amnistia «per si sola» no resol el conflicte català

Jordi Sànchez creu que l’amnistia «per si sola» no resol el conflicte català

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exlíder de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i exsecretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha advertit aquest dissabte que l’amnistia «per si sola» no resoldria el conflicte entre Catalunya i la resta d’Espanya. «La solució a la repressió ha de ser una conquista democràtica per intentar recuperar un punt d’igualtat de condicions per seguir el camí», va assegurar.

«Creure que el conflicte polític es resol quan es resolen les situacions de repressió és un error per a qui ho creu», ha afirmat en la seva intervenció en l’acte organitzat pel CIEMEN amb motiu de la commemoració del 25 aniversari de la Declaració dels Drets Col·lectius dels Pobles, celebrat aquest dissabte a l’Ateneu Barcelonès.

L’amnistia, en tot cas, ha dit que és «la solució que és justa i necessària» per a les persones que han patit «repressió i persecució», des de «gent anònima» fins a l’expresident català Carles Puigdemont, informa Efe.

Notícies relacionades

També li seria aplicable als líders independentistes que van ser condemnats amb ell pel Tribunal Suprem i que, tot i que van ser indultats, continuen complint pena d’inhabilitació, com el cas del president d’ERC, Oriol Junqueras.

Tant a Sànchez com a Jordi Cuixart el Suprem va declarar extingida la seva pena, amb la reforma penal que va derogar la sedició i va limitar la condemna dels líders de les organitzacions sobiranistes a un delicte de desordres públics.