Míting del PSOE

Pedro Sánchez «Feijóo vol guanyar temps amb la seva investidura ‘fake’ per continuar al capdavant del PP»

«La investidura ‘fake’ de Feijóo és un camí cap a enlloc, ho saben els que el van votar i els que no; li està fent perdre un temps preciós a Espanya», va apuntar el president del Govern en funcions durant l’obertura a Màlaga del nou curs polític del PSOE 

5
Es llegeix en minuts

Sense perdre de vista la varietat de fronts oberts que ha posat al seu camí l’actualitat i sota l’allargada ressaca de les eleccions generals, Pedro Sánchez va abordar a Màlaga l’obertura del curs polític del PSOE. Ho va fer amb el convenciment que el candidat del PP a la presidència del Govern d’Espanya, Alberto Núñez Feijóo, «vol guanyar temps amb la seva investidura ‘fake’ per continuar al capdavant del PP».

«La investidura ‘fake’ de Feijóo és un camí cap a enlloc, ho saben els que el van votar i els que no; li està fent perdre un temps preciós a Espanya només per a ell guanyar temps al capdavant del PP», va insistir.

El líder del PSOE va apel·lar a la necessitat que, «al més aviat possible», el Govern progressista pugui continuar una altra legislatura.

«No volem que el país perdi temps, vam obtenir un milió de vots més el 23 de juliol i els dipositarem per continuar quatre anys més amb un Govern d’avenç; nosaltres no oferim dos anys, sinó quatre de legislatura», va afegir amb una clara picada d’ullet a l’oferta d’un Govern de dos anys del PP que Feijóo li va fer aquesta mateixa setmana en la infructuosa reunió entre tots dos.

Així mateix, li va demanar al PP «que no apel·lin al transfuguisme perquè això és indigne, corrupció i posar en risc el resultat de les urnes». En aquesta línia, va recalcar que Feijóo fa els comptes que està a quatre escons de la majoria absoluta «amb Vox dins». «Mentre abans es faci el canvi amb la realitat emanada de les urnes el 23 de juliol, millor, perquè van mentir durant aquests quatre anys a l’oposició i a la campanya», va emfatitzar.

Eufòria

Després que els crits de ‘Pedro, president’ retardessin l’inici del seu discurs, Sánchez es va pronunciar en els següents termes: «Venim de quatre anys en què ho vam tenir tot en contra, però en què se’ls va oblidar que teníem la societat espanyola a favor, per això li dic a la dreta socioeconòmica que és a prop del PP que l’Espanya progressista existeix i mereix estar representada».

I, de seguida, va portar a col·lació el recent pacte del PP i Vox a Múrcia i el va utilitzar com a punt de partida de la seva reflexió: «Després de veure’ls la cara després del 23 de juliol, ningú dubte que avui el Govern a Espanya si estiguessin el PP i Vox seria el mateix govern que el dels ajuntaments i comunitats en les que tenen majoria absoluta, però el problema de la dreta, de Feijóo i Abascal, és que no sumen».

Segons el parer de Sánchez, els populars «saben que la de Feijóo és una investidura de cartró pedra i per això s’inventen excuses, diuen que no som un partit d’Estat ni constitucionalista, però ells bloquegen la renovació del Consell General del Poder Judicial». «Des de Màlaga els torno a allargar la mà perquè la fem abans de Nadal, sigui qui sigui el president d’Espanya que surti de la investidura», va reiterar.

Sánchez també va aprofundir en matèria d’igualtat i va posar exemples de com el PP està reaccionant a les imposicions de Vox allà on governen junts o en algun moment va necessitar el seu suport. El líder socialistes va criticar que «la presidenta de les Corts valencianes no es posés a la pancarta d’una concentració contra la violència masclista, que no es destitueixi qui es retrata amb banderes preconstitucionalistes perquè depenen de Vox, que a Andalusia Moreno Bonilla financi encara associacions antiavortistes i a La Rioja se li tregui el nom d’Almudena Grandes a una biblioteca».

En la seva proclama feminista, va agrair la presència al míting de la seva exvicepresidenta Carmen Calvo i va agrair –amb la polèmica del Mundial Femení present– la rebel·lió de les dones «contra els presidents de federacions esportives i el sursum corda si fa falta».

Sánchez va defensar que l’esdevingut en el Mundial Femení de futbol amb el petó no consentit de Luis Rubiales a la futbolista Jenni Hermoso «ha perjudicat la imatge d’Espanya a l’exterior». «La marca Espanya és la reacció de les jugadores», va emfatitzar.

«L’Espanya que ve serà l’Espanya de la igualtat, la ciència i el diàleg entre territoris», va dir per reprendre la seva intenció de continuar a La Moncloa.

A l’epíleg de la seva intervenció, Sánchez també li va llançar una capa al qüestionat baró del socialisme andalús, Juan Espadas: «Vindré molt a Andalusia; com vam fer el 23 de juliol, ho apostarem tot al vermell perquè el pròxim president d’Andalusia sigui Juan Espadas» 

Altres intervencions

Com a teloner més immediat del cap de cartell, va prendre la paraula el líder del PSOE andalús, Juan Espadas, a qui la resistència electoral de Pedro Sánchez li ha servit amb safata una suculenta glopada d’aire. Espadas li va agrair al seu ‘cap’ que, per tercer any consecutiu, hagi triat Andalusia per iniciar el curs polític. «Gràcies Pedro pel teu triomf, per llançar-te el partit a l’esquena i per fer que la gent recuperés la il·lusió; cada vegada que penso en la careta que se li va quedar a la dreta l’històric 23 de juliol, se m’escapa un somriure», va etzibar.

Així mateix, Espadas va carregar les tintes contra el Govern andalús del popular Juanma Moreno i li va recordar que «el 23J, a Andalusia es va mobilitzar amb un vot de confiança als socialistes molta gent». «Aquesta és la remuntada que hem de continuar», va afegir sense perdre de vista la còmoda majoria absoluta dels populars en l’Executiu autonòmic.

Notícies relacionades

Justo abans de la intervenció de Espadas, va pujar a la mateixa tarima la número 2 de Ferraz i ministra d’Hisenda en funcions, la sevillana María Jesús Montero, qui va remarcar que «des de Felipe González fins a Pedro Sánchez, aquest partit ha tingut presidents decidits que davant els problemes d’Espanya han sabut quin futur hauria de tenir el país».

Anteriorment, el secretari general del PSOE de Màlaga i portaveu municipal a la capital, Dani Pérez, va assegurar que el 23 de juliol, en les eleccions generals, «van perdre aquells que buscaven una Espanya en blanc i negre». I en el primer dels discursos la diputada malaguenya Mari Nieves Ramírez es va remuntar a una campanya com la del 23J en què «els del PP van anar de sobrats»