El Govern acusa la federació catalana de futbol de no estar «a l’altura» en el cas Rubiales

El Govern acusa la federació catalana de futbol de no estar «a l’altura» en el cas Rubiales

ACN

4
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El Govern ha acusat el president de la Federació catalana de Futbol, Joan Soteras, de no haver estat a l’altura en el cas Rubiales. L’executiu d’ERC ha fet seu el missatge del «s’ha acabat» respecte al masclisme i ha reclamat no permetre «més casos Rubiales». «No ha sigut compartida ni entesa pel conjunt de la societat», ha afegit. «No és la millor persona que pot ser al capdavant de la federació» de futbol, ha contestat la portaveu Patricia Plaja a la pregunta de si el Govern hauria de cessar Soteras. «El Govern no posa ni treu presidents de federacions», ha precisat.

Plaja, ha afirmat en concret que Soteras, que «la resposta inicial de la federació catalana no ha estat a l’altura, no ha tingut ni la contundència ni les formes ni representava el sentit majoritari de la societat». Plaja ha afegit que «tots i totes hem de ser molt conscients del càrrec que representem i el valor que ha de transmetre la institució per la qual parlem»:

La portaveu ha etzibat: «s’ha acabat», en relació amb el masclisme. «Les dones –ha afegit– no tenim ara la pell més fina, és que hem dit prou d’actituds masclistes, a comentaris que no són incòmodes sinó directament assetjament. N’hi ha prou de ser agredides pel simple fet de ser dones». «Mirar a un altre costat o buscar justificacions ens fa còmplices», ha denunciat.

El Govern anirà a la manifestació de la Diada

Plaja ha confirmat que el Govern sí que anirà a les manifestacions de la diada sempre que siguin «inclusives» i «reivindicatives» i ha eludit polemitzar amb les declaracions de la líder de l’ANC. «El Govern hi serà», ha assegurat, però no ha concretat si el president anirà a aquesta cita, a diferència de la de l’any passat, quan va declinar assistir-hi davant la posició crítica de l’ANC respecte a la posició d’ERC sobre l’independentisme.

D’altra banda, la portaveu també ha ratificat la decisió d’Aragonès de no reunir-se amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en la ronda de presidents autonòmics que aquest vol portar a terme en relació amb el seu intent d’obtenir la investidura com a president del Govern. «No ha arribat cap invitació, però no hi hauria aquesta trobada perquè no hi ha res a parlar entre Aragonès i Feijóo sobre una hipotètica investidura entre el PP i Vox», ha argumentat Plaja.

Missatge a Junts: l’estratègia bona és la d’ERC

En relació amb les negociacions d’investidura, la portaveu ha aprofitat per remarcar que l’estratègia de diàleg d’ERC de la legislatura catalana actual és la «correcta» i ha llançat un missatge indirecte a Junts felicitant-se perquè s’hi hagi afegit: [la negociació actual amb el PSOE] «demostra que el camí iniciat en aquesta legislatura és l’estratègia correcta; perquè l’independentisme avanci cap al final de la repressió i l’autodeterminació només hi ha un camí, almenys ara, que és la negociació, asseure’s i fer força per obligar-los a negociar el que mai han negociat, celebrem que ara hi hagi més grups partidaris d’aquesta estratègia». Per Plaja, ara existeix una oportunitat per «continuar avançant i profunditzant en el que s’ha aconseguit en aquesta legislatura, que és molt rellevant». La portaveu ha sigut clara a l’afirmar que una repetició electoral «és un mal escenari, és donar una nova oportunitat a l’extrema dreta i a la dreta de sumar, poca broma amb això».

Diada centrada en el català

D’altra banda, el Govern destinarà a la defensa del català els actes institucionals de la pròxima Diada de Catalunya, amb un cartell amb les paraules «roig, vermell, grana, carmesí» en vermell i vertical sobre fons groc, formant una senyera. Es tracta d’un homenatge a les variants dialectals del català. La portaveu ha explicat que aquest cartell arriba «en un moment que el català està sent perseguit al País Valencià i a les Balears».

Salut mental

Notícies relacionades

La generalitat d’altra banda ha firmat un conveni amb l’OMS per millorar els programes de serveis de salut mental i també les condicions de les persones amb problemes de salut mental o discapacitat cognitiva o intel·lectual, entre d’altres. El Govern destinarà 150 mil euros en dos anys a aquest programa.

Alerta permanent sobre la sequera

En relació amb la situació actual de sequera, «la majoria de la gent és compromesa amb l’estalvi», davant les excepcions, ha volgut remarcar Plaja en roda de premsa. «Les pluges generalitzades no han modificat la situació de sequera i han fet créixer de manera anecdòtica les reserves dels embassaments perquè el terreny, la vegetació estaven tan secs després de les onades de calor que han absorbit tota l’aigua», ha explicat. Per això, el Govern ha reclamat «no relaxar-se en relació amb les mesures a adoptar».