Medi ambient

El Japó descarta contaminació en els primers peixos analitzats després de l’abocament d’aigües de Fukushima

No s’ha detectat triti radioactiu en els peixos capturats en un radi de cinc quilòmetres entorn de la central

El Japó descarta contaminació en els primers peixos analitzats després de l’abocament d’aigües de Fukushima
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern del Japó ha afirmat que les primeres anàlisis fetes als animals marins a la zona de Fukushima després de l’abocament d’aigües de la central nuclear no han detectat cap presència d’isòtops, en un intent per apaivagar els recels d’altres països.

L’abocament va començar dijous i les autoritats nipones ja havien aclarit que els nivells de triti –l’únic isòtop que no ha desaparegut després del tractament de l’aigua contaminada– són mínims en tota la zona marina veïna.

Notícies relacionades

L’Agència de Pesca ha afirmat aquest dissabte que les anàlisis fetes a diversos peixos en un radi de cinc quilòmetres junt amb la central no han detectat triti, després que països com la Xina hagin limitat la importació de peixos i mariscos pel temor de la contaminació, informa l’agència Kiodo.

El Ministeri de Medi Ambient nipó té previst divulgar diumenge els resultats de mostres d’aigües recollides en una zona més àmplia, en un radi de 50 quilòmetres. El procés compta, a més, amb supervisió de l’Agència Internacional de l’Energia Atòmica (AIEA), que ha promès fer les seves pròpies proves.