Governabilitat en l’aire

Investidura de Feijóo i repetició electoral: així queda el calendari i les dates clau

Investidura de Feijóo i repetició electoral: així queda el calendari i les dates clau

PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

1
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que està abocada al fracàs, la investidura del candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, permet activar el compte enrere per a una hipotètica repetició de les eleccions generals si ni ell ni Pedro Sánchez aconseguissin la majoria necessària. La presidenta del Congrés, Francina Armengol, i el líder dels populars s’han conjurat per evitar que aquests eventuals comicis coincideixin amb les dates nadalenques.

Aquestes són les dates clau del calendari de la investidura.

26 de setembre. Comença el ple d’investidura de Feijóo amb la intervenció inicial del candidat i el debat amb els grups parlamentaris, que duraria fins a l’endemà.

27 de setembre. Primera votació d’investidura, en què Feijóo necessita majoria absoluta (176 escons). Li falten quatre vots.

29 de setembre. Segona votació d’investidura, 48 hores després de la primera. Feijóo necessita majoria simple (més ‘sís’ que ‘nos’). Tret de sorpreses, tampoc té prou suports perquè requeriria la col·laboració del PSOE o del PNB.

27 de novembre. Acaba el termini de dos mesos per investir president. Si cap candidat ha aconseguit ser elegit, es convoquen automàticament noves eleccions, que s’han de celebrar 47 dies després de la publicació del decret.

5 de gener. Començament de la hipotètica campanya electoral, que en cas de repetició electoral només duraria una setmana.

12 de gener. Final de la hipotètica campanya electoral.

Notícies relacionades

13 de gener. Hipotètica jornada de reflexió.

14 de gener. Hipotètica repetició de les eleccions generals.