Junts inclou Laura Borràs en la petició d’amnistia per als delictes del procés

Carola López / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La portaveu de Junts x Catalunya al Congrés, Míriam Nogueras, ha demanat la celebració d’un referèndum i una amnistia que inclogui l’expresidenta del Parlament, Laura Borràs, condemnada per manipular contractes públics durant la seva etapa al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes.

En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Nogueras afirma que és el PSOE qui «necessita els vots» i qui s’ha de moure per facilitar la celebració d’un referèndum a Catalunya.

Hores després del pacte que ha facilitat l’elecció de Francina Armengol com a presidenta de la Cambra baixa, Nogueras reivindica que són «l’únic partit que ningú dubta de quin costat de la taula està», davant, al seu parer, l’estratègia seguida pels republicans fins ara. I que «aquesta negociació va absolutament deslligada de la investidura» i que el seu partit «no fia» i que «es paga per endavant».

Ara, a la següent pantalla de negociació –la investidura–, des de JxCat mantenen «òbviament» el referèndum i la llei d’amnistia com a condicions, perquè és «el que han dit sempre». En aquest sentit, Nogueras afirma que «tothom ha de tenir molt clar que això no és perquè el PSOE de Pedro Sánchez pugui continuar fent el que ha fet fins ara, o no hi haurà investidura».

Notícies relacionades

Quant a la llei d’amnistia, la portaveu assenyala que ha de donar cobertura a «tota la ‘lawfare’ que fa referència al que entenem per procés, a totes les persones afectades per la injustícia espanyola.» I deixa clar que «òbviament» la presidenta del partit, Laura Borràs, també n’ha de formar part, perquè «és víctima de la ‘lawfare’».

El TSJC, en la sentència que condemnava Borràs a quatre anys i mig de presó per l’adjudicació de contractes a la ILC, plantejava al Govern espanyol l’indult parcial que n’evités l’entrada a la presó.