Sumar denuncia la «falta d’ambició» del PSOE en la negociació per formar Govern
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Ambició. O, més ben dit, «falta d’ambició», que són tres de les paraules que més s’han sentit aquesta legislatura de boca dels dirigents de Podem cap al PSOE. Aquestes mateixes paraules les ha repetit aquest dimecres el portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, per referir-se, novament, als socialistes. Segons ha denunciat, el PSOE està demostrant una «certa falta d’ambició» en les negociacions per arribar a un acord programàtic sobre el qual es reediti el pròxim Govern de coalició.

Sense abandonar les dinàmiques dels seus predecessors de criticar en els mitjans de comunicació els seus socis, Urtasun ha assegurat que en els primers contactes que estan mantenint amb l’equip negociador del PSOE s’han posat sobre la taula plantejaments «clarament insuficients» i ha avisat que no acceptaran formar un Executiu que tingui «pocs compromisos concrets» com a full de ruta. Així, en una entrevista en la cadena SER ha emplaçat els de Pedro Sánchez a asseure’s a «negociar seriosament un Govern de coalició que sigui ambiciós». 

¿En què no està sent ambiciós el PSOE? Malgrat la insistència de l’entrevistador en aquesta pregunta, Urtasun ha preferit no donar-ne més detalls. «La qüestió no és tant sobre una mesura o l’altra», ha dit abans de recalcar que no volen arribar a un debat d’investidura de Sánchez «amb un acord de Govern excessivament inconcret», sinó amb un document «ambiciós, molt concret i molt detallat». Tot i així, ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador i ha afirmat que a «ningú se li escapa que hi haurà Govern de coalició». 

Parlar amb ERC i Junts

Notícies relacionades

Sobre l’altra negociació, la que té a veure amb la necessitat d’atreure ERC, Junts, EH Bildu, el PNB i el BNG per aconseguir la investidura de Sánchez, s’ha mostrat molt més discret. «Crec que avança de manera positiva», ha assegurat per apuntar després que cap d’aquests partits vol «donar una segona oportunitat al PP i Vox» amb una repetició electoral. «És aviat per parlar de contingut i del que negociarem», ha conclòs.

Tampoc ha volgut posicionar-se sobre si s’ha d’aprovar una amnistia. Urtasun ha assenyalat que, com ja van dir al llarg de tota la campanya electoral, la proposta de Sumar passa per votar un acord al qual s’arribi a la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat. Sobre la concreció de les negociacions, només ha volgut agrair al dirigent d’En Comú Podem, Jaume Asens, pel seu paper d’interlocutor amb les formacions independentistes.