Aragó

El PP i Vox firmen el seu pacte de govern: adeu a la llei de memòria democràtica i reforma de la llei trans

Ana Alós i Alejandro Nolasco han firmat aquest divendres l’acord de govern entre el PP i Vox

L’acord no recull l’eliminació de l’Institut Aragonès de la Dona, que el PP assegura que mantindrà vigent

1
Es llegeix en minuts

Ana Alós i Alejandro Nolasco han rubricat aquest divendres l’acord entre el PP i Vox per formar el nou Govern d’Aragó. L’acord definitiu ha arribat després de més de dos mesos de negociacions després dels comicis del 28 de maig, que van deixar els populars com la força més votada amb 28 diputats.

L’acord de Govern entre Vox i el PP recull la derogació de la memòria democràtica d’Aragó, la supressió de la Direcció General de Política Lingüística, elimina els comissionats d’Agenda 2030, Infància i Despoblació com a punts més rellevants de l’acord. A més, reformaran la llei trans d’Aragó, pionera a Espanya i que el PP va votar a favor.

El pacte de governabilitat es va aconseguir a final d’aquest dijous i hores després s’ha presentat i s’ha escenificat davant els mitjans. L’esmentat acord consta de vuit punts de trobada bàsics, que parteix de la premissa d’«assegurar un govern de canvi a Aragó» , de reconèixer «la generositat mútua dels actors en el procés de negociació.

El document recull a més un apartat sobre ocupació il·legal de vivenda, ja que el nou Executiu aragonès, segons diu el text, exigirà al Govern d’Espanya que possibiliti «el desallotjament exprés en 24 hores».

Notícies relacionades

Ara bé, no es recull l’eliminació de l’Institut Aragonès de la Dona, que el PP assegura que mantindrà vigent. El pacte parla tant de la lluita contra la «violència masclista» com contra la «violència intrafamiliar».

Sobre el transvasament, Vox renuncia a la interconnexió de conques en el programa, en què es recull «el desenvolupament íntegre de totes les obres de regulació hidràulica necessàries per garantir la reserva hídrica estatutària, la modernització i l’ampliació de regadius, el subministrament industrial i de boca i l’ús eficient dels recursos hídrics en les pròximes dècades».

Temes:

Vox