El PP gairebé duplica el PSOE en el vot estranger a Madrid i Sumar supera Vox

EFE/MIQUEL A. BORRÀS

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El PP ha sigut el partit més votat a la Comunitat de Madrid en els votants que resideixen a l’estranger amb 19.006 paperetes, aconseguint gairebé el doble de suports que el PSOE, que n’aconsegueix 10.411, mentre que Sumar s’imposa a Vox. Així figura a l’acta de l’escrutini de les 44.833 paperetes del vot CERA, a què ha tingut accés Europa Press. El recompte ha acabat aquest dissabte a les 14 hores per part de la Junta Electoral Provincial de Madrid i s’han identificat 583 vots nuls i 286 en blanc.

 Aquests resultats confirmen el que ja aquest divendres es donava per descomptat, el transvasament d’un escó del PSOE al PP. Finalment els ‘populars’ comptaran a la Cambra baixa amb 16 representants per Madrid, amb la inclusió de l’exdiputat d’UPN Carlos Adanero; mentre que el PSOE baixa als 10 seients, els mateixos que el 2019, i no entra l’exalcalde d’Alcalá de Henares Javier Rodríguez Palacios.

 Madrid ha sigut l’única circumscripció en què hi ha hagut un canvi de color pel vot exterior. Aquest gir té implicacions en la política de pactes, ja que el president del Govern i candidat del PSOE a la reelecció, Pedro Sánchez, ja no podrà aconseguir ser investit amb l’abstenció de Junts, sinó que ara els del partit de Carles Puigdemont hauran de donar el seu ‘sí’.

VOX, quarta força

Els resultats del vot dels residents a l’estranger a Madrid llancen 19.006 paperetes per al PP, 10.411 per al PSOE, 7.199 per a Sumar i 6.253 per a Vox. El centredreta supera el 50% del total i ha obtingut 7.648 vots més que el centreesquerra. En el cas del Senat es repeteix la tònica que marca el Congrés. Els candidats ‘populars’ Pedro Rollán, Pío García-Escudero i Paloma Martín han duplicat gairebé els suports rebuts pels socialistes José Manuel Franco Pardo, Santiago Llorente i María del Valle Luna. Mentre que les apostes del PP han collit entre els 18.775 i els 18.020 vots, les del PSOE han aconseguit entre 10.441 i 9.822 paperetes.

El diputat que ha obtingut representació després de l’escrutini CERA assegura que treballarà per Espanya al costat de Feijóo

En el cas de les diferències entre Sumar i Vox, els de Yolanda Díaz també s’imposen als de Santiago Abascal amb menys marge. En el cas del cap de llista, en la coalició d’esquerres Carolina Cordero ha obtingut 8.465 vots davant els 6.468 de Carlos Bustelo.

Agraïment personal

 El navarrès Carlos García Adanero, elegit diputat del PP per Madrid després de l’escrutini del vot CERA en les eleccions generals, ha expressat el seu agraïment al PP de Madrid i als votants, i ha assegurat que continuarà «treballant per Espanya» junt amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo.

Notícies relacionades

 «Moltíssimes gràcies a tots els votants del Partit Popular de Madrid. Gràcies infinites al PP de Madrid per la seva gran feina, capitanejats per Isabel Díaz Ayuso, presidenta del PP de Madrid i de la Comunitat de Madrid. És un honor per a mi formar part d’aquest gran equip», ha assenyalat García Adanero en un missatge a Twitter.

Carlos García Adanero, que va ser candidat del PP a l’alcaldia de Pamplona i actualment és regidor, ha assegurat que «continuarem treballant per Espanya junt amb Núñez Feijóo».