Procés

La fiscalia recorre la sentència contra Villarejo i demana que se’l condemni per suborn

La fiscalia recorre la sentència contra Villarejo i demana que se’l condemni per suborn
1
Es llegeix en minuts
Ernesto Ekaizer
Ernesto Ekaizer

Escritor i periodista.

ver +

La Fiscalia Anticorrupció ha decidit recórrer la primera sentència de l’Audiència Nacional (Iron, Land i Pintor) que condemna l’excomissari José Manuel Villarejo a 19 anys de presó i que l’ha absolt de suborns i extorsió. El ministeri públic va acabar aquest dijous la revisió de la sentència.

Segons fonts de la investigació, el recurs d’apel·lació del ministeri públic davant la Sala d’Apel·lacions de l’Audiència Nacional reivindica l’acusació per suborns en els casos Iron i Land.

Vista al setembre

L’Audiència Nacional celebrarà el mes de setembre la vista sol·licitada per la Fiscalia Anticorrupció i en la qual s’estudiarà l’ingrés a presó provisional del comissari, jubilat després d’haver sigut condemnat a 19 anys per delictes de revelació de secrets i falsedat documental.

Notícies relacionades

 Fonts fiscals han confirmat que el tribunal conformat per Ángela Murillo, Fermín Echarri i Carmen Paloma González valorarà al setembre les mesures cautelars que demanin les parts després que Villarejo hagi rebut la seva primera condemna pels treballs que va fer amb les seves empreses per a diferents clients valent-se dels mitjans policials al seu abast mentre estava en actiu.

 El mateix Villarejo ha anunciat aquest dijous que recorrerà la sentència mentre s’ha declarat «innocent». A més, ha assegurat que no hi ha «raons per sol·licitar» el seu ingrés provisional a la presó.