Catalunya

Botran (CUP) anuncia que passa a un segon pla en el partit i demana una «refundació»

Botran (CUP) anuncia que passa a un segon pla en el partit i demana una «refundació»
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El candidat de la CUP al Congrés per Barcelona, Albert Botran, ha anunciat aquest dimarts que passa a un segon pla en el partit: «Penso que a la unitat popular li fa falta un revulsiu, una refundació. Ho ha de fer un grup de persones que siguin valentes i hàbils a parts iguals».

Així ho ha expressat en un fil de tuits recollits per Europa Press, en els quals el candidat de la CUP, que no va aconseguir representació al Congrés després de les eleccions generals del 23J, ha afirmat que «fa falta entendre què els està passant a l’independentisme i a la unitat popular».

«L’independentisme també necessita repensar-se. Falta de credibilitat i d’estratègia, vivint encara d’inèrcies, convertint en derrota el que va ser una victòria, no total, però sí important, el 2017», ha assegurat Botran, que també ha criticat que hi ha, segons el seu parer, massa partidisme i poc debat.

Així mateix, ha afirmat que l’espai polític que representa la CUP és «essencial per al país», i és, segons ell, el que més clara té la unió entre la independència i les condicions materials de vida.

«Des del punt de vista econòmic i ecològic, són moltes les crisis obertes o latents. L’independentisme d’esquerres ha de saber llegir aquest món en crisi i ser una de les alternatives democratitzadores», ha afegit.

Notícies relacionades

D’altra banda, ha expressat que està «particularment orgullós de coses com el treball unitari per l’amnistia, la defensa de la llengua i posicionaments que han aportat profunditat en temes com l’ecologisme, feminismes, la guerra, la repressió, les pensions, l’ocupació, els drets trans, les migracions, els Borbons, els Països Catalans».

Finalment, Botran ha assegurat que continuarà «la lluita per la República Catalana» des de la CUP, Poble Lliure, la Intersindical-CSC o des d’on faci falta, en les seves paraules.

Temes:

CUP