Salvador Illa: «Catalunya frenarà la dreta»

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

«Si s’expressa amb rotunditat, Catalunya pot frenar i frenarà la dreta». Així ha reclamat el líder del PSC, Salvador Illa, una «mobilització massiva» per encarar un esprint final de la campanya que arrenca marcat pels últims pronòstics de les enquestes, que continuen acostant el PP i Vox a la majoria absoluta. Els socialistes estan convençuts que la fórmula per barrar-los el pas és una alta participació i que el vot català serà especialment decisiu, perquè és l’únic gran feu on es dona per descomptat que guanyarà el PSC.

És per això que Illa ha apel·lat al vot «dels progressistes i dels moderats», tant als que han confiat en el seu partit en altres ocasions com els que no però que se senten representats per aquestes dues banderes i els mou la necessitat d’impedir que governi la dreta. De fet, sabent el PSOE té prop d’un 10% de frontera de vot amb el PP, el missatge dels socialistes se centra especialment a equiparar els populars a l’extrema dreta de Vox, i posen com a exemple els pactes autonòmics i municipals segellats després del 28M.

Notícies relacionades

En el cas de Catalunya, a més, el líder del PSC ha remarcat que és evident que un govern liderat pel PP significarà «tornar a la bronca i a l’embolic», i ha posat com a exemple l’afirmació que ha fet en una entrevista a EL PERIÓDICO el candidat popular català, Nacho Martín Blanco, en què reconeix com a «probable» que si arriben a la Moncloa es «reactivi l’independentisme». «Tenim dret a la convivència, a la tranquil·litat», ha insistit, i ha erigit la papereta socialista com «l’única» que pot «frenar en sec» aquest escenari.

Després que l’expresident Carles Puigdemont hagi deixat clar aquest cap de setmana que el vot de Junts no servirà per investir Sánchez tot i que els seus diputats siguin imprescindibles per a això, Illa ha replicat que aquesta afirmació serveix per saber els que han de votar i els que no aquells que volen que Catalunya i Espanya «continuïn avançant».