Joan Carles I visitarà Espanya a finals de mes i nega que estigui pensant a tornar si governa Feijóo

Joan Carles I visitarà Espanya a finals de mes i nega que estigui pensant a tornar si governa Feijóo

EFE

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Joan Carles I visitarà Espanya de nou a finals de mes, per participar en la regata que se celebrarà entre el 28 i el 30 d’aquest mes a Sanxenxo (Pontevedra). Felip VI li va demanar a mitjans de maig, quan no se sabia que les generals serien el 23 de juliol, que evités que les seves visites d’aquest any coincidissin amb la campanya electoral.

La informació d’aquesta visita, la tercera des que se’n va anar a viure a Abu Dhabi, l’ha donat un portaveu oficial de l’emèrit a l’Agència Efe. Ha afegit, a més, que Joan Carles I no planeja tornar definitivament a Espanya si Alberto Núñez Feijóo és el pròxim president del Govern. Aquest dijous, el diari ‘El País’ ha publicat que l’emèrit «perepara la seva tornada definitiva a Espanya a la tardor si governa Feijóo». El monarca ha volgut desmentir «rotundament» i «en tots els seus extrems» aquesta informació. A la notícia també es concreta que voldria residir en un dels edificis del complex de la Zarzuela, una cosa que també nega taxativament.

L’excap d’Estat viu als Emirats Àrabs Units des de l’agost del 2020, quan ell i el seu fill van decidir que era millor posar terra pel mig per intentar mitigar l’impacte en la monarquia de l’escàndol sobre les finances de l’emèrit. A penes quatre mesos abans Felip VI havia decidit trencar públicament amb el seu pare després de la publicació de nombroses informacions en la premsa estrangera sobre la fortuna oculta del seu pare. Aquella ruptura, el març del 2020, va comportar la retirada de l’assignació que rebia dels Pressupostos Generals de l’Estat i l’anunci de l’actual Rei que renunciarà a l’herència que pugui tocar-li quan el seu progenitor mori.

Notícies relacionades

A més, abans de les eleccions generals del 23J, Joan Carles I ha de veure com acaba el procediment obert per Corinna Larsen contra ell en la justícia britànica. La vista durarà diversos dies si les dues parts no arriben a un acord extrajudicial.

L’exparella de l’emèrit va presentar una demanda contra ell pel suposat espionatge que, segons ella, va patir a partir del 2012 per membres del Centre Nacional d’Intel·ligència, encapçalat llavors pel general Félix Sanz Roldán, amic de Joan Carles I.