Article a EL PERIÓDICO

L’advocat Francesc de Jufresa revela que li va oferir a Puigdemont intervenir davant del PSOE per a l’indult

¿Qui guanyarà les eleccions generals a Espanya 2023? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

Així estan les enquestes de les eleccions generals a Espanya 2023

Multimèdia | ¿Qui serà president? Els escenaris més probables

el-indulto-de-los-presos-francesc-jufresa

el-indulto-de-los-presos-francesc-jufresa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’advocat Francesc de Paula Jufresa Patau ha revelat, en un article a EL PERIÓDICO, que li va oferir a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont intervenir davant del PSOE per intentar negociar l’indult. El lletrat, que el desembre del 2019 va ser la primera persona que va sol·licitar formalment l’indult per als presos del procés, afirma que Puigdemont no el va autoritzar a mantenir aquestes converses i li retreu que ara vulgui «utilitzar una gestió absolutament personal i desinteressada en perjudici del partit del Govern i per perjudicar-lo en l’eminent campanya electoral».

Jufresa relata que es va posar en contacte amb un dels advocats de Puigdemont, Jaume Alonso Cuevillas, actualment diputat de Junts, per plantejar-li la possibilitat de demanar un «indult anticipat» al Govern central, opció que la llei que regula aquesta mesura de gràcia contempla sense necessitat que el processat torni a Espanya. Tanmateix, la resposta de Cuevillas va ser taxativa: «Si us plau, no ho facis». Jufresa assegura que no va fer cap gestió, però agraeix al president del Govern central, Pedro Sánchez, que sí que concedís l’indult als presos de l’1-O.

L’advocat critica amb duresa Puigdemont, a qui acusa de «mentir» per reiterar que hi va haver un intent de mediació del PSOE per oferir-li l’indult i lamenta que i«nstrumentalitzi» una «trista situació» per «perjudicar el Govern que va concedir els indults, en evident benefici del partit que amenaça de modificar la llei de l’indult perquè en un supòsit similar no poguessin donar-se en el futur», en clara al·lusió al PP.

Notícies relacionades

«Realment, tota aquesta dignitat que pretén encarnar Puigdemont, dient que no busca solucions personals, sinó la solució del conflicte, em casa molt malament amb la forma en què va sortir de Catalunya, abandonant els seus companys de Govern, que van afrontar les seves responsabilitats amb valentia i van patir presó», diu Jufresa.

Llegeix aquí l’article íntegre de Francesc de Jufresa