Eleccions 23J

Montero demana a Feijóo evitar «falses notícies i confrontació» en el cara a cara amb Sánchez

La vicesecretària general del PSOE veu el president del Govern fort i afirma que es demostrarà que el seu partit té programa davant un PP del qual no es coneix «res»

Montero demana a Feijóo evitar «falses notícies i confrontació» en el cara a cara amb Sánchez
2
Es llegeix en minuts

La ministra d’Hisenda i vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, ha assenyalat que el president del Govern i candidat socialista, Pedro Sánchez, afronta amb força i il·lusió el cara a cara d’aquest dilluns amb l’aspirant del PP, Alberto Núñez Feijóo, a qui ha interpel·lat que no «li valdran només les falses notícies, el fang, la confrontació».

Montero ha indicat que Sánchez acudeix al debat per transmetre «alt i clar, com sempre fa», als ciutadans que hi ha «dues maneres diferents» de fer política i respondre a crisi com les que han desencadenat tant la pandèmia com la guerra a Ucraïna.

En declaracions a TVE, recollides per Europa Press, la número dos del PSOE ha avançat que Sánchez posarà en valor durant el debat televisiu d’aquesta nit que el seu Govern ha posat el focus al llarg de la legislatura en la majoria social del país, l’«eix» sobre el qual ha girat la seva política.

«Veurem amb molta claredat que hi ha una persona que és líder d’un projecte polític que té equip i programa per desenvolupar els pròxims quatre anys, que són transcendentals per a Espanya», ha apuntat sobre Sánchez.

I quant al seu rival, Feijóo, ha assenyalat que haurà d’aclarir què farà amb l’ocupació, les pensions i el feminisme, sobretot després dels pactes amb Vox en ajuntaments i comunitats autònomes després del 28M. «A Feijóo no li valdran només les falses notícies, el fang, la confrontació», ha afirmat.

Montero ha assegurat que el cap de l’Executiu, que és una persona «minuciosa», està estudiant «en profunditat» i de manera «intensa i dura» els temes junt amb els seus ministres per tenir els «millors arguments» i emparat en la gestió d’aquests anys.

«El veig fort, amb moltes ganes i il·lusió per al futur i, sobretot, tenint molta seguretat en la gestió que ha fet aquest Govern, que ha sigut molt bona, perquè el país ha crescut econòmicament», ha defensat.

El PSOE, amb la majoria social; el PP, amb les elits

Sobre quines idees vol traslladar Sánchez en el debat, Montero ha indicat que Sánchez transmetrà que el PSOE surt a guanyar i a aconseguir una majoria suficient que li permeti desenvolupar el seu programa sense haver de dependre d’altres partits, ha negat pactes amb partits independentistes i l’ha limitat a acords puntuals.

I l’ha contraposat amb el PP, del qual no es coneix «res», segons el seu parer, excepte que «volen derogar algunes reformes». «Per tant, seria bo i una bona ocasió avui que el senyor Feijóo no fugís d’estudi i digués exactament què és el que vol derogar», ha demandat.

Per a la ministra socialista, «el Govern s’ha ocupat de l’interès general de la majoria de la gent i, no obstant, el Partit Popular quan ha triat protegir les elits».

Notícies relacionades

I ha fet de nou una crida perquè el «votant moderat del PP» que no estigui còmode amb l’actitud dels seus dirigents després dels pactes amb Vox es decanti en les generals pel PSOE, que ofereix una política «viable» i no es deixa portar per «cants de sirena».

«El fonamental és que els ciutadans puguin conformar-se el seu propi criteri, puguin tenir davant la pantalla una oportunitat per veure què és el que més li interessa en termes de la seva pròpia seguretat, progrés i desenvolupament econòmic», ha afirmat.