Eleccions 23J

El PSOE ampliarà les mesures d’alleujament hipotecari a les rendes de 37.800 euros

L’acord amb els agents socials permetria aconseguir la «plena ocupació objectiva» posant en marxa un conjunt de mesures, entre les quals continuar impulsant les inversions i reformes del Pla de Recuperació

Feijóo guanyaria per la mínima, però l’esquerra podria aconseguir la majoria absoluta

¿Qui guanyarà les eleccions generals? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

El PSOE ampliarà les mesures d’alleujament hipotecari a les rendes de 37.800 euros
1
Es llegeix en minuts
Marisol Hernández
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

Primeres mesures del programa electoral del PSOE, malgrat que no es presentarà públicament fins aquest divendres. El president del Govern, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, han aprofitat un acte del partit per anunciar que ampliaran les mesures d’alleujament hipotecari, que ja hi ha en marxa, a les rendes de 37.8000 euros. Fins ara només arribaven a les famílies amb ingressos mitjans de 25.000.

Serà una de les primeres decisions que adopti Sánchez, en el cas que després de les eleccions generals de 2023 segueixi a la Moncloa. Calviño, que repetiria com a responsable de l’àrea econòmica, ha explicat que estendran el codi de noves pràctiques perquè arribi a més gent, en un context de pujades successives dels tipus d’interès. Permetrà, ha assenyalat, que més ciutadans puguin allargar set anys el pagament de la seva hipoteca i que puguin congelar les quotes durant 12 mesos. La vicepresidenta ha posat xifres a aquest compromís: «En una hipoteca de 150.000 euros firmada el 2018 suposarà un estalvi de 300 euros al mes».

«Plena ocupació»

Notícies relacionades

A més, Sánchez i Calviño han posat per primera vegada sobre la taula la promesa de la «plena ocupació» en els pròxims quatre anys. «L’objectiu de la pròxima legislatura és baixar la taxa d’atur estructural al 8% i reduir a la meitat l’atur juvenil i l’atur de llarga durada», ha indicat la vicepresidenta. «Hem d’impulsar un acord amb els agents socials per aconseguir-ho, amb un conjunt de mesures que ja tenim bastant treballades».

Per fer-ho, ha explicat, és necessari continuar impulsant totes les reformes i inversions del Pla de Recuperació, perquè això és el que propicia el canvi del teixit productiu i treballar amb patronal i sindicats per millorar la formació, qualificació i requalificació dels treballadors i el sistema d’oferta i demanda, amb mètodes com la intel·ligència artificial».