Extremadura

El PP i Vox arriben a un acord per governar en coalició a Extremadura

El partit d’Abascal ostentarà la Conselleria de Gestió Forestal i Món Rural en el nou Executiu de María Guardiola

1
Es llegeix en minuts

El PP i Vox han arribat a un acord per governar en coalició a Extremadura, perquè la popular María Guardiola es converteixi en presidenta de la Junta extremenya, mentre que el partit de Santiago Abascal assumirà una conselleria, la de Gestió Forestal i Món Rural.

Així ho han avançat aquest divendres els dos partits en un comunicat conjunt. Guardiola i el portaveu de Vox a l’Assemblea d’Extremadura, Ángel Pelayo, firmaran avui l’acord a les 12.45 hores al Parlament extremeny.

«El PP i Vox han assumit així la responsabilitat de dotar la regió d’un govern estable i amb un full de ruta clar per posar fi a les polítiques socialistes que han llastat el desenvolupament d’Extremadura», remarquen.

Asseguren que han centrat els seus esforços a arribar als punts en comú i abordar les preocupacions compartides pels seus votants i per la majoria dels extremenys.

Segons el comunicat, l’acord programàtic inclou 60 mesures per «garantir un govern del canvi» i amb les quals es «reverteixin les conseqüències de la inèrcia política del PSOE en els últims anys» governant la comunitat autònoma.

Notícies relacionades

Les mesures de l’acord «estan centrades en les prioritats de les famílies extremenyes, i a combatre l’atur, la pobresa, la falta d’oportunitats i la despoblació», assenyalen.

Pel PP i Vox, aquestes mesures tindran «repercussió directa» en els pressupostos generals d’Extremadura a cada exercici.

Temes:

Extremadura