Polèmica Vox

La Junta Electoral de Madrid insta Vox a treure la lona contra la bandera LGTBI, l’independentisme i el comunisme

1
Es llegeix en minuts

La Junta Electoral de Zona de Madrid ha acordat requerir a Vox que retiri en el termini d’un dia la lona de gran mida col·locada en un edifici del carrer d’Alcalá de Madrid i amb el lema «‘Decide lo que importa’», en la qual llencen a la brossa la bandera LGTBI, la de l’independentisme català, la comunista i logos del moviment feminista i l’Agenda 2030.

En la resolució, datada aquest dilluns i recollida per Europa Press, la Junta Electoral de Zona emplaça el partit de Santiago Abascal a procedir a la seva retirada «amb l’apercebiment que, en cas de no verificar-ho, li pararà el perjudici al qual hi hagi lloc en dret».

Notícies relacionades

La Junta Electoral, no obstant, decideix no obrir un expedient sancionador, si bé precisa que, «en cas de reiteració en la conducta, es podria acordar-ne la incoació».

El PSOE havia denunciat Vox davant la Junta Electoral Central per aquesta lona i l’havia acusat d’incomplir la llei orgànica del règim electoral general al publicitar un acte de campanya fora del període permès. Els socialistes, a més, hi veien un possible delicte d’odi.