Violència sexual i menors

El Govern eludeix valorar els «desterraments» de Badalona però apel·la al compliment de la llei

El Govern eludeix valorar els «desterraments» de Badalona però apel·la al compliment de la llei

Sílvia Jardí / ACN

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, han eludit valorar específicament la decisió de la comunitat gitana de Sant Roc, a Badalona, d’aplicar un «desterrament» durant els mesos d’estiu a joves presumptament implicats en agressions sexuals denunciades a la ciutat. Les dues representants han apel·lat al compliment del Codi Penal i Civil i han confirmat una interlocució amb la comunitat gitana a Badalona en relació amb les violacions grupals denunciades.

«Tots els serveis estaven activats»

Notícies relacionades

Vilagrà ha apostat per mesures «profundes» vinculades al treball «comunitari» per abordar la greu situació de les violacions. «Hem treballat en col·laboració amb l’Ajuntament de Badalona i tots els serveis estaven activats», ha al·legat. En tot cas, ha receptat «tranquil·litat» i ha asssegurat que es treballa «a cop de legislació» per abordar la crisi.

Respecte al paper del patriarca gitano en el «desterrament», explicat per EL PERIÓDICO en exclusiva, la portaveu, Patrícia Plaja, no ha valorat aquesta decisió i s’ha limitat a confirmar que hi ha una «interlocució directa amb la comunitat gitana» a través de determinades conselleries. Sobre el «desterrament», s’ha limitat a apel·lar al compliment del Codi Civil i el Codi Penal «quan es protagonitza una activitat delictiva, i en cas de menors existeix la justícia juvenil i els centres de reinserció».