Eleccions generals

Ada Colau i Jaume Asens tancaran la llista de Sumar per Barcelona

Ada Colau i Jaume Asens tancaran la llista de Sumar per Barcelona

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau i l’exregidor Jaume Asens tancaran la llista per Barcelona de Sumar, el partit que lidera Yolanda Díaz, per a les pròximes eleccions generals del 23 de juliol. L’antepenúltim serà el ministre d’Universitats i catedràtic Joan Subirats.

La formació inclou també com a número u per Tenerife l’exdiputat d’Unides Podem i fundador del Projecte Drago, Alberto Rodríguez, que va ser defenestrat del seu escó al Congrés dels Diputats després de ser condemnat a mes i mig de presó (substituïble mitjançant el pagament d’una multa) per un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat i inhabilitació per sufragi passiu.

En les llistes registrades per Sumar per presentar-se a les eleccions del 23 de juliol, la plataforma de Yolanda Díaz ha situat al lloc vuit en la llista de Madrid la coportaveu nacional de Podem Isa Serra, mentre que la que va ser candidata d’Unides Podem a la Comunitat madrilenya el 28 de maig, Alejandra Jacinto, ocuparà el lloc número 15.

Notícies relacionades

Sumar també rescata el secretari del grup Unides Podem al Congrés, Txema Guijarro, molt afí a Yolanda Díaz, que encapçala la llista per Alacant, i l’exalcalde Joan Ribó ocupa el lloc número 16 per València

Es manté la ministra Ione Belarra en el número cinc per Madrid, i es confirma definitivament que no estaran en les llistes ni la ministra Irene Montero, ni el portaveu d’Unides Podem, Pablo Echenique.