Seguirà a l’ajuntament

Ernest Maragall descarta (per ara) un tripartit d’esquerres a Barcelona

Ernest Maragall descarta (per ara) un tripartit d’esquerres a Barcelona

David Zorrakino - Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«No crec que em vingui de gust donar-los el gust de desaparèixer». Ernest Maragall no se n’anirà, per ara, de l’Ajuntament de Barcelona per «no donar el gust als senyors que han ficat les urpes» a la ciutat. Després d’una investidura d’infart que va atorgar la vara de comandament a Jaume Collboni, el republicà manté que ha firmat un «contracte de representació» amb els barcelonins i que per això es queda. Tot això després d’arribar a un acord de govern amb Xavier Trias que els Comuns van dinamitar al cedir els seus vots a Collboni sumant amb el PSC i el PP.

Ara bé, després de l’ocorregut i després d’assegurar que la credibilitat d’Ada Colau està «sota zero» i remarcar el seu «cinisme» després de la maniobra de dissabte, Maragall ha descartat participar ara en un tripartit d’esquerres amb els socialistes i els morats a la capital catalana. «És obvi que no és el moment, ni de lluny», ha etzibat en una entrevista a RAC-1. «Legitimitat aritmètica, sí. Democràtica, ja és discutible... [...] Ahir l’Estat va decidir intervenir Barcelona, va aplicar un 155 de facto», ha burxat sobre l’elecció de Collboni.

Notícies relacionades

Tampoc ha volgut avançar en quin punt està la negociació sobre la Diputació de Barcelona, on el PSC pot pactar amb ERC (sumarien majoria amb 28 vots) o Junts (arribarien als 29) o reeditar l’aliança del consistori (majoria amb 26), mentre es podria obrir pas a un acord independentista amb el suport de Tot per Terrassa, que només guanyaria en segona votació si el PSC només aconsegueix l’aval dels morats i no del PP (22).

La decisió del PP

L’alcaldable del PP, Daniel Sirera, s’ha felicitat per la decisió perquè afirma que ha complert els seus missatges durant la campanya perquè els Comuns no entraran al govern municipal. «El pacte no està firmat, Vam entrar al ple sense tenir gaire clar què havíem de fer. Collboni i Trias es van asseure al plenari sense saber qui seria alcalde», ha insistit a la cadena radiofònica. Sirera ha revelat que abans d’entrar al ple estava negociant per telèfon amb l’ara alcalde. Així, ha volgut reblar que la decisió es va prendre a Catalunya i que a Madrid li van dir que fes el que més li convingués. «No», ha respost a la pregunta de si el seu vot es va decidir a les seus polítiques estatals.