Eleccions 23J

Otegi avisa que els independentistes es multiplicaran si governen el PP i Vox

Otegi avisa que els independentistes es multiplicaran si governen el PP i Vox
1
Es llegeix en minuts

El coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha assegurat aquest divendres que si després de les pròximes eleccions generals governen el PP i Vox a Espanya «produiran independentistes bascos i catalans a escala industrial». «Aquests partits han de saber que, si tensen la situació, aquest problema augmentarà de manera intensa», ha exposat en una entrevista a Radio Popular.

Otegi es referia així a les reaccions crítiques dels dos partits davant les declaracions del delegat del Govern a Madrid, Francisco Martín, que va afirmar que en els últims cinc anys EH Bildu i altres partits independentistes «han fet molt més pels espanyols que el que han fet tots els patrioters de polsera junts». «És evident que si recolzem al Congrés un augment de les pensions, perquè és bo per als bascos, també és bo per als ciutadans de la resta de comunitats», ha explicat Otegi al respecte.

Notícies relacionades

Ha criticat que aquests posicionaments «moguin a escàndol la dreta espanyola» i ha retret que «l’esquerra espanyola es doblegui cada vegada que la dreta espanyola tus».

Ha remarcat que EH Bildu «no vol ser part d’aquesta crispació que planteja la dreta» i ha opinat que l’estratègia del PP i Vox de cara a les pròximes eleccions generals és «anar contra el PSOE i posar-nos a nosaltres enmig».