Madrid

Ayuso s’envolta d’un equip amb càrrega ideològica per enfrontar l’«extremisme» de l’esquerra a l’Assemblea de Madrid

Ayuso s’envolta d’un equip amb càrrega ideològica per enfrontar l’«extremisme» de l’esquerra a l’Assemblea de Madrid
3
Es llegeix en minuts
Elena Marín

Els ja diputats del grup parlamentari popular han començat el matí de la constitució de l’Assemblea de Madrid amb una reunió prèvia amb la seva cap de files. Isabel Díaz Ayuso ha exercit de ‘coach’ dels seus i els ha animat a dues coses en la legislatura que comença, en la qual la seva majoria absoluta els permetrà tirar endavant totes les iniciatives legislatives que vulguin i penjar al butlletí oficial les que es van quedar en l’aire per la falta de suport de Vox. D’una banda, a treballar per evitar errors i «legislar amb qualitat». D’una altra, a no relaxar-se i entendre que davant tindran una oposició que els tractarà amb «extremisme».

Per fer front a això últim ha conformat un equip de portaveus a l’Assemblea de Madrid ja bregats en la batalla cultural. El portaveu serà Carlos García Pache, fins ara viceconseller de Transports i també home fort al PP de Madrid, que s’ha recorregut la regió buscant els candidats adequats i que de la mà d’Alfonso Serrano ha treballat en la conformació de les llistes del PP a la cambra regional. És una persona de la confiança de la presidenta, disposat a confrontar amb l’oposició per defensar no només la gestió, sinó també les idees del seu partit, tot i que té en contra seu la seva nul·la experiència parlamentària. No ha sigut mai diputat, ni a Madrid ni al Congrés.

Al costat d’ell, el nucli de defensa del PP a l’Assemblea estarà format per Elisa Vigil i Rafael Núñez Huesca. La primera va ser la diputada més jove de la cambra regional en la passada legislatura i durant els últims mesos ha destacat per les seves intervencions en contra de la llei del ‘només sí és sí’ i per la participació en les tertúlies de televisió amb la seva vehement defensa de l’ideari popular. Núñez Huesca, per la seva banda, es va incorporar a l’equip d’Ayuso en el seu primer Govern el 2019 després d’haver participat en la creació de la marca Vox junt amb Santiago Abascal. Des d’aleshores, s’ha encarregat de l’elaboració d’argumentaris i discursos de la presidenta fins que, després d’aconseguir la presidència del PP de Madrid, Ayuso la va reclutar com a responsable del comitè d’estratègia.

La presidenta de la Comunitat de Madrid en funcions i presidenta del Grup Parlamentari Popular a l’Assemblea de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha animat els nous diputats electes a treballar «per legislar amb qualitat», i a emprendre reformes que no han sigut possibles durant l’anterior legislatura, alhora que ha advertit de l’«extremisme» amb què els tractaran des de l’oposició.

En la reunió prèvia a la sessió de constitució de la XIII Legislatura al Parlament madrileny, Díaz Ayuso ha instat a «no relaxar-se» i a continuar treballant per eixamplar l’electorat. En aquest punt, ha destacat la tasca important des del punt de vista sectorial, escoltant i coneixent els problemes i reptes de cada un, a més d’atendre els territoris a fi que els municipis tinguin la qualitat de vida més gran possible i amb els millors serveis públics, tenint en compte que la població de la regió creixerà en els pròxims anys.

Notícies relacionades

De cara a les pròximes eleccions generals, Díaz Ayuso ha fet una crida per aconseguir una àmplia victòria per a aquest «canvi imparable», comicis als quals el Govern de Pedro Sánchez acudeix amb unes llistes de Madrid que són un «salvavides per als seus afins» i amb un Més Madrid al qual li va fallar l’intent de convertir els centres de salut en oficines electorals».

La Mesa de l’Assemblea ha quedat conformada amb una majoria del PP, en reflex dels resultats electorals. Enrique Ossorio ha sigut elegit president, com estava previst, i la vicepresidenta primera la popular Ana Millán, mentre que els grups han votat de manera que tots tenen representació a la Mesa. El PSOE ha votat només pel seu candidat a la vicepresidència tercera, Diego Cruz, amb una abstenció precisament perquè quedés per darrere de la segona, que és la que s’emporta Més Madrid amb Esther Rodríguez. Els secretaris són Francisco Galeote (PP), Ignacio Arias (Vox) i Susana Pérez Quislant (PP).