Eleccions 23J

Yolanda Díaz elegeix de número dos per a Sumar l’ambaixador d’Espanya davant l’ONU, Agustín Santos Maraver

Yolanda Díaz elegeix de número dos per a Sumar l’ambaixador d’Espanya davant l’ONU, Agustín Santos Maraver
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’actual ambaixador d’Espanya davant les Nacions Unides, Agustín Santos Maraver, anirà de número dos en la llista per Madrid de Sumar, la coalició de partits d’esquerra liderada per la vicepresidenta Yolanda Díaz, per a les eleccions generals.

Ho ha comunicat aquest dilluns la mateixa Díaz en el seu compte de Twitter, on ha destacat que aquest anunci és una «molt bona notícia», ja que «la defensa del multilateralisme, dels drets humans i la lluita global contra el canvi climàtic són clau a Sumar».

D’aquesta manera, els cinc primers llocs de la llista per Madrid queden revelats, ja que la número tres és l’activista sahariana Tesh Sidi; el quart lloc recau en el líder de Més Madrid, Íñigo Errejón, i la cinquena plaça l’ostentarà la secretària general de Podem, Ione Belarra.

Notícies relacionades

Santos Maraver va néixer a Los Angeles (Estats Units) el 21 de setembre del 1955. És llicenciat en Filosofia i Lletres i en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid. Va ingressar en la carrera diplomàtica espanyola l’any 1982 i exerceix des del 2018 com a ambaixador representant permanent d’Espanya davant les Nacions Unides a Nova York.

Durant la seva carrera ha exercit diversos càrrecs, com el de cap de gabinet del ministre d’Afers Exteriors i Cooperació, cap de gabinet del president de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i ambaixador representant permanent d’Espanya davant l’Oficina de les Nacions Unides, el Consell de Drets Humans i les Organitzacions Internacionals a Ginebra. També ha sigut cònsol general d’Espanya a Ciutat del Cap (Sud-àfrica) i a Perpinyà (França), i ha ocupat càrrecs en diverses destinacions, com Washington D. C., Pequín, Canberra, Brussel·les i l’Havana.