Consell Nacional dels socialistes catalans

Illa mobilitza el PSC davant un 23J que es presenta «molt dur»: «Ens juguem la convivència al nostre país»

Illa mobilitza el PSC davant un 23J que es presenta «molt dur»: «Ens juguem la convivència al nostre país»

J. J. GUILLÉN / EFE

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Els socialistes no lluiten només en les eleccions generals del 23 de juliol contra el PP i Vox. També contra el desànim que s’ha instal·lat a les seves files després dels durs resultats a les municipals i autonòmiques de fa dues setmanes: van perdre sis autonomies i la majoria de les capitals de província que governaven. A Catalunya no hi ha la mateixa sensació de debacle perquè el PSC va guanyar amb claredat els comicis locals, malgrat el mal gust de boca que ha deixat no aconseguir l’Ajuntament de Barcelona, però la imminent cita amb les urnes es presenta, ha admès aquest diumenge el primer secretari dels socialistes catalans, Salvador Illa, «dura, molt dura». 

«En sis setmanes, Espanya i Catalunya es juguen el seu futur. Aquest és el repte. Convèncer els espanyols que la millor opció és un Govern socialista. No hi ha tasca més important per treballar per assegurar que la millor Espanya surt triomfadora d’aquest repte. Aquestes eleccions es poden guanyar. La meva convicció i el meu desig és que es guanyaran», ha assenyalat l’exministre de Sanitat al Consell Nacional del PSC, convocat per aprovar les llistes electorals, amb Meritxell Batet, Miquel Iceta i Raquel Sánchez als primers llocs de la candidatura al Congrés per Barcelona.  

«Ens juguem la convivència al nostre país», ha continuat Illa, que ha insistit en els efectes que un Executiu central format pel PP i Vox, o amb la ultradreta recolzant des de fora Alberto Núñez Feijóo, pot tenir sobre el conflicte territorial, que durant els últims quatre anys, de la mà de l’agenda de diàleg desplegada per Pedro Sánchez des de la Moncloa, ha baixat molts punts.  

Però la intervenció d’Illa, en un moment en què el PSC aspira a tornar a ser el partit més votat a Catalunya i convertir-la en el principal graner de paperetes socialistes (ara que Andalusia ha deixat de ser-ho), ha estat molt més centrada a enaltir la gestió del Govern que a atacar la dreta i la ultradreta. «És difícil trobar en tot el període democràtic un govern amb millor full de serveis en qualsevol tema», ha continuat l’exministre, que ha citat cinc motius per renovar la confiança en el socialisme: la bona marxa de l’economia, les mesures de justícia social, les respostes davant circumstàncies inèdites com la pandèmia i la guerra a Ucraïna, el pes internacional d’Espanya i la política territorial.  

No tolerar els atacs a Sánchez  

Notícies relacionades

Illa, que ha demanat al PSC que no consenti les «faltes de respecte» de la dreta al president del Govern, ha acabat convidant a una participació «sense precedents» el 23 de juliol. 

Batet també ha demanat als socialistes que es regirin contra el desànim i que tinguin fe en les seves possibilitats. «L’èxit comença en la voluntat», ha assenyalat després d’atacar Feijóo pel seu menyspreu de les polítiques d’Igualtat i lloar l’obra del Govern de coalició sense citar en cap moment Unides Podem. «Us necessito a tots», ha remarcat la presidenta del Congrés dels Diputats.