Negociació in extremis

Podem garanteix un acord amb Sumar tot i que no hi sigui Irene Montero

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez
Ana Cabanillas

La secretària general de Podem, Ione Belarra, ha assegurat que es presentaran amb Sumar a les eleccions del 23J –«Aquesta decisió està presa»–, però tot seguit ha lamentat que la mateixa Yolanda Díaz estigui vetant la ministra d’Igualtat, Irene Montero, en les llistes electorals. «Ens sembla no només una injustícia, sinó també un grandíssim error polític», ha sentenciat abans d’explicar que han traslladat a l’equip de la vicepresidenta una proposta i que es pot tancar un acord «en molt poc temps si hi ha voluntat per part de Yolanda».

Notícies relacionades

«Soc conscient del mandat d’unitat que ens va donar el Consell Ciutadà Estatal i la ciutadania d’esquerres que en vol una assenyat electoral amb Sumar. Ho dic clarament, ens presentarem a les eleccions generals amb Sumar. Aquesta edició està presa», ha sentenciat Belarra. Tot i així, s’ha vist en l’«obligació moral» de traslladar dues qüestions a la militància del partit. D’una banda, ha explicat que per a Díaz «la presència d’Irene Montero a l’equip que es presenti a les pròximes eleccions és un obstacle insalvable per assolir una acord d’unitat» i que amb la representació que tenen les llistes electorals «Podem podria quedar-se sense representació al Congrés».

Amb tot això, Belarra ha recalcat que «la firma de Podem està garantida», però que volen aprofitar el que queda fins a la data límit de les 23.59 per «arribar a un acord just». «Esperem no haver d’arribar a l’últim minuts. L’acord pot donar-se en molt poc temps si hi ha voluntat per part de Yolanda», ha sentenciat. No obstant, fonts de l’entorn més pròxim de Belarra asseguren que aniran en coalició amb Sumar tot i que finalment Montero en quedi fora.