Eleccions del 28M

La Policia registra diversos despatxos oficials a Melilla per la investigació sobre compra de vots per correu el 28M

La Policia registra diversos despatxos oficials a Melilla per la investigació sobre compra de vots per correu el 28M
1
Es llegeix en minuts

Agents de la Policia Nacional estan registrant aquest divendres diversos despatxos oficials de l’Ajuntament de la ciutat autònoma de Melilla en el marc de la investigació sobre presumpta compra de vots en les eleccions municipals celebrades el 28 de maig, segons han informat a Europa Press fonts policials.

L’operació, sota secret de sumari, té relació amb la detenció l’última setmana de campanya dels comicis municipals d’una desena de persones per presumpte frau electoral, entre elles Mohamed al-Lal, el número 3 de les llistes de Coalició per Melilla i conseller de Districtes, Joventut i Participació Ciutadana del govern de Melilla fins que va ser cessat per l’actual president de Melilla, Eduardo de Castro.

Un altre dels detinguts va ser el gendre de Mustafa Aberchán, líder de Coalició per Melilla (CpM), que ja va ser condemnat anteriorment per delicte electoral.

Notícies relacionades

L’operació es va iniciar amb la desarticulació d’una presumpta trama de captació de vot per correu a canvi de diners, fet que, de no detectar-se, podria haver posat en risc la netedat de les eleccions. Les diligències d’investigació miren de determinar la connexió amb algun partit polític local.

Segons dades del Ministeri de l’Interior, el procés per demanar el vot per correu a Melilla va finalitzar amb 11.707 sol·licituds registrades, i es van validar 2.572 vots, cosa que representa el 22% del total.