Fiscalia

El fiscal general converteix Delgado en fiscal de Memòria Democràtica malgrat el rebuig de la majoria del Consell Fiscal

El fiscal general converteix Delgado en fiscal de Memòria Democràtica malgrat el rebuig de la majoria del Consell Fiscal
1
Es llegeix en minuts

El fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, ha proposat la seva predecessora immediata, Dolores Delgado, per a la plaça de fiscal de sala de Memòria Democràtica i Drets Humans, malgrat el rebuig de la majoria del Consell Fiscal.

Segons fonts fiscals consultades per Europa Press, els sis vocals de l’Associació de Fiscals (AF) –la majoritària en la carrera fiscal– i el vocal de l’Associació Professional i Independent de Fiscals (APIF), Salvador Viada, s’han negat a participar en la votació en senyal de protesta.

Notícies relacionades

Delgado ja va ascendir a la màxima categoria amb la majoria del Consell Fiscal en contra. En el ple del 22 de setembre del 2022, els sis vocals de l’AF van votar per un altre candidat i només quatre vocals –els dos de la Unió Progressista de Fiscals (UPF) i les vocals nades: la tinenta fiscal del Tribunal Suprem (TS) María Ángeles Sánchez Conde i la inspectora en cap María Antonia Sanz– ho van fer per l’exfiscal general.

La negativa d’aquests set vocals de participar en la deliberació va en línia amb el malestar expressat per l’AF i l’APIF des que el fiscal general va avançar el ple del 19 de juny a aquest dijous per garantir aquesta proposta de nomenament.