Eleccions 23J

Sánchez reforça la seva aposta ‘verda’ amb Ribera com a número dos en la llista de Madrid

Sánchez reforça la seva aposta ‘verda’ amb Ribera com a número dos en la llista de Madrid
1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Marisol Hernández

La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, serà la número dos de Pedro Sánchez en la candidatura per Madrid per a les eleccions generals del 23Jun lloc que fa quatre anys va ocupar Carmen Calvo i que ara volia revalidar, malgrat no formar part ja del Govern central. Segons ha avançat la SER i ha confirmat aquest diari, Ribera ha sigut ara l’escollida per acompanyar el president del Govern central en una llista ‘cremallera’, en la qual el quart lloc correspondrà a la ministra de Defensa, Margarita Robles, que torna a la circumscripció de la capital després d’encapçalar la candidatura d’Àvila en els últims comicis.

Tret que el president del Govern central es guardés alguna sorpresa d’última hora, una cosa que en les últimes no es descartava, en el partit donaven per fet que Ribera seria en aquesta ocasió la número dos, ja que la ministra ha anat guanyant gradualment pes en l’Executiu i s’ha llaurat una reputació a Brussel·les com a defensora de la política ‘verda’. La lluita contra el canvi climàtic és una de les banderes de Sánchez, que ha mostrat sempre una confiança sense reserves en Ribera, fins i tot en els enfrontaments interns que ella ha tingut amb altres ministres o amb els presidents autonòmics.

Notícies relacionades

Però encara ho és més davant unes eleccions que el mateix president planteja com un plebiscit a la seva gestió, després dels mals resultats obtinguts el 28M, i en què adverteix de la possibilitat d’un Govern del PP amb Vox, un partit abonat a les tesis negacionistes.

A excepció de la vicepresidentaNadia Calviño, que ha refusat formar part de les llistes, Sánchez ha d’encaixar la resta de ministres en les candidatures. La tornada de Robles a Madrid en el quart lloc –va arribar a anar de dos com a Calvo en anteriors cites– també conté un missatge, ja que és la ministra amb millor valoració entre el votant moderat, aquell que fa quatre anys va votar el PSOE i ara està anant-se’n al PP. Els socialistes tenen a Madrid un dels seus més grans forats. El partit va aguantar l’hecatombe del 28M a tot Espanya menys en aquesta comunitat, en la qual va perdre 700.000 vots dels 800.000 que el PP li ha tret de diferència.